Endring på tampen
- Etter planen skulle konkurransen og felleskonserten foregå på den store scenen i Kjuttaviga i Dyreparken. Siden arrangementet kolliderte med forberedelse til Kaptein Sabeltann forestilling, måtte korpsfestivalen flytte til Byscenen ved Kardemomme by.
- Det skapte noen utfordringer med scenen som var betydelig trangere enn forventet, sier den rutinerte musikksjefen. Han har vært med på festivalsiden i Randesund skolemusikk i ti år.
- Festivalen har bare blitt bedre og bedre. Styrken er samarbeidet med Dyreparken, profesjonalisering på matsiden og at musikkbiten er bedre nå enn på tidligere festivaler. Og at det har kommet til egne korpsguider, sier han.
Slagverk
-Per Qvarnstrøm spilte i sin tid slagverk i Kongsberg Guttemusikk. Interessen for slagverk arvet etter hvert også sønnen Håkon (21), som var med i korpset i Randesund i mange år. I fjor var poden i Garden der han trakterte cymbaler. Nå spiller NTNU-studenten i et av de beste korpsene i Trondheim.
- Musikksjefen sitter i regionstyret for Norges Musikkorps Forbund (NMF Sør), med et geografisk ansvarsområde fra Vestfold og Telemark til de to Agder-fylkene. Et område med stabil utviklingen på korpssiden, fremholder Qvarnstrøm.
- Når det gjelder Sørlandet Musikkfestival mener han festivalen fortsatt har mye å gå på når det gjelder informasjon og nettside.
- Her trengs mer ressurser, ellers går det på skinner, mener han. For arrangørkorpset, Randesund skolemusikk, hentes superlativene fram:
- Randesund skolemusikk har gjort det godt i regionsmesterskap og Hjertnesfestivalen. Det er et av de beste korpsene i regionen, men ikke i den øverste divisjonen, der gjenstår litt. Men det lover godt, for både rekruttering og drift er god.