Randesund Skolemusikk
 • Om korpset    • Bli med    • Aktuelt    • Arkiv    • Bilder    • Interne informasjonsskriv    • Sørlandets Musikkfestival      • Hjem  

 

 

   Arkiv
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 Kom rett fra USA
 
 
 
 
 
 
 

-Vi ville ha fått abstinenser hvis ikke vi hadde fått med oss dette, ler Ann-Helen Dolsvåg og legger til at ektemannen Arvid knapt hadde rukket å sette fra seg kofferten i gangen hjemme, før han måtte ut å skaffe tilhenger.

- Dolsvågene kom hjem i ens ærend kvelden før festivalen, etter en 20 dagers ferie i USA, der de har besøkt datteren Hedda som har vært utvekslingsstudent ett år i Merill i staten Iowa.

- For mens Hedda og broren, Sondre, måtte komme seg hjem fra «over there» på egen hånd søndag, var foreldrene i full sving som frivillige på korpsfestivalen.

Ikke tid til jetlag

-Jetlag er tydeligvis ikke noe problem når man har det gøy. Ann-Helen bare ler av spørsmålet og skylder på sin tid med nattarbeid fra helsesektoren.

- I år var Arvid rutinert altmuligmann, mens Ann-Helen hadde oppgaven som «konsertvertinne» ved hovedinngangen i Dyreparken. Sist festival satt hun i festivalstyret og var sjef for guidene.

- Det var kjempegøy. Og vi laget en kokebok på jobbingen, sier Ann-Helen entusiastisk. Hun har aldri vært plaget av aversjon mot dugnad.

- Jeg er skolekorpsjente selv, så da er det enkelt. Toleransen for dugnad er høy, konstaterer hun.

Lang fartstid

- De har vært aktivt med siden datteren Mathilde begynte å spille i korps som tredjeklassing. Siden ble også Hedda med. Ann-Helen synes det har vært en positiv utviklingen i korpset i Randesund, takket være regler og systemer.

- Det er det Randesund skolemusikk er gode på: Forutsigbarhet, rekruttering og sosialt. Det er gøy å være gode og det er aksept for at interessen går i bølgedaler for den enkelte, sier hun.

Trening på mange plan

- Som leder for anestesiavdelingen ved Sørlandet sykehus HF og med en master i folkehelse har hun gjort seg opp sine tanker om korpset betydning for barn og unge.

- Musikk er en del av dannelsen, det gjør noe med intellektet. Det er også sosial trening. Og fysisk gjennom marsjering og holdning, du skal jo bære kroppen et helt liv. Det å spille og oppleve spilleglede, gjør noe med selvbilde og konsentrasjon, mener Ann-Helen.

- Mens eldstedatteren Mathilde nå er blitt 19 år og pensjonist i skolekorpset, er det å håpe at yngstemann Hedda er tilbake til høsten. Men akkurat dét har ikke Ann-Helen tid til å tenke på nå, En dirigent kommer og spør om strømuttak til neste konsert.

   
 

 

 

Randesund Skolemusikk - Postboks 7517 - 4639 Kristiansand