Randesund Skolemusikk
 • Om korpset    • Bli med    • Aktuelt    • Arkiv    • Bilder    • Interne informasjonsskriv    • Sørlandets Musikkfestival      • Hjem  

 

 

   Arkiv
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 Strålende tur til Hjertnesfestivalen
 
 
 
 
 
 
 

Det var virkelig en fantastisk helg i Sandefjord.  La oss begynne med begynnelsen

 

2 busser dro avsted lørdag formiddag, rett til Ranvik skole for å øve til søndagens konkurranse.  Vi bodde på skole sammen med 3 andre korps, og på kvelden var det pizza og "mini-Hjertnes" med underholdning fra musikanter og dirigenter.  Veldig kreativt og humoristisk, ikke minst dirigentenes "the Fox" med flasker som instrument mottok stormende jubel.  Det var ingen som hadde sterk mistanke om at de hadde øvet så veldig lenge på dette.

Tidlig opp neste morgen for å reise til festival.  Mange trøtte fjes, men er man på tur er jo det et lite poeng at man sover mindre enn hjemme.  Frokost ble servert, litt hulter til bulter, mye logistikk når det er 200 som skal spise nesten samtidig.  Men alle fikk mat og laget matpakker, og så begynte transportetappene til kulturhuset.

I klassen junior og aspiranter stilte vårt aspirantkorps og juniorkorps.  Det skulle deles ut 1. og 2. plasse i tillegg til priser til de andre deltakerne.  Våre juniorer var først ute av våre og og de spilte kjempebra. Nå var det bare å vente i spenning til premieutdelingen......

Aspirantkorpset stilte med et virkelig kreativt innslag i konkurransen. Det var både jenter, rockere, korpsmusikanter og rever med i stykket som var kalt "bilder fra en annen utstilling". Godt hjulpet av 4 fra hovekorpset som skuespillere.

Premieutdeling for AK og JK skjedde midt på dagen, og det var en spent gjeng som stod på scenen og ventet på resultatet.  AK dro i land teaterprisen, ikke overraskende etter den flotte opptredenen.  Til slutt stod det bare to korps igjen på scenen, det skulle deles ut pokaler.  Og det ene var vårt juniorkorps.  Og så vant de hele greie, Birk jublet på scenen med armene i været.  Mammaer tok til tårene og musikantene skrek og klappet.

Hovedkorpset stilte i 2. divisjon, og de spilte også kjempebra.  Tora var solist på trompet, og hun er virkelig flink.  Etter opptreden var det noen timer til premieutdeling, så det var anledning til å gå og høre på andre korps i 1. divisjon.  5 fra hovedkorpset vårt spiller i Regionskorpset, så de gikk nesten rett på ny øvelse.  Det var dem som holdt festkonserten før premieutdelingen, og det var utrolig fint og skikkelig trøkk.  Det var helt overfylt i salen, og ikke sitteplass til alle tilskuere, så folk satt i trapper og stod langs veggen.

Og premieutdelinger, det er alltid spennende.  For hver gang RSM ikke ble ropt opp klappet de mer og mer, og det er en fryd å sitte å se på de spente ansiketene. Og de gikk til topps i sin divisjon, til øredøvende jubel (iallefall fra undertegnede).  Det var en seier som smakte godt.

Hjemturene for korpsene ble stemningsfull, ingen tvil om det.  Og da hovedkorpset svingte inn på parkeringsplassen ble de mottatt av foreldre med norske flagg og stormende jubel.

Det var en flott helg, vi har noen fine barn i korpset.  Også en stor takk til dirigentene og lederne som gjorde dette til en uforglemmelig tur.

 

   

Bilder Hjertnes   

 

 

Randesund Skolemusikk - Postboks 7517 - 4639 Kristiansand