Randesund Skolemusikk
 • Om korpset    • Bli med    • Aktuelt    • Arkiv    • Bilder    • Interne informasjonsskriv    • Sørlandets Musikkfestival      • Hjem  

 

 

   Arkiv
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 Langreist dugnad
Dorothea og Per Kristian Ringen kjører hele veien fra Odda til Kristiansand for hjelpe til når det er Sørlandet Musikkfestival.
 
Dorothea og Per Kristian Ringen kjører hele veien fra Odda til Kristiansand for hjelpe til når det er Sørlandet Musikkfestival.
 
Kjøkkenstaben på Dvergsnes skole var på plass seks om morgen for å ordne til frokost. Søppel må også fjernes. Dorothea Ringen (74) var høyt og lavt.
 
Kjøkkenstaben på Dvergsnes skole var på plass seks om morgen for å ordne til frokost. Søppel må også fjernes. Dorothea Ringen (74) var høyt og lavt.

- Det må være fjerde eller femte festivalen vi er med på, stråler Dorothea Ringen (74). Sammen med ektemannen Per Kristian Ringen (74) har hun tatt turen helt fra Odda for å jobbe som frivillig under Sørlandet Musikkfestival 2014.

- Han er bare et halvt år eldre enn meg altså, kommenterer Dorothea, som fylte 74 uken før korpsfestivalen på Sørlandet.

Vestlendingene har lang fartstid som frivillige, men om det er fjerde eller femte festival, er de ikke helt sikre på. Dette er et arrangement de nødig vil gå glipp av. At det er lang kjøring fra Odda til Kristiansand bare fnyser de av.

- Vi gjør det fordi det er gøy og fordi vi har barn i korpset, er svaret. «Barnet» det refereres til er Sofie Ringen, musikalsk ansvarlig i styret og dirigent for juniorene i Randesund skolemusikk.  Tidligere har de også hatt barnebarn i korpset.

Hektisk

På Dvergsnes skole er det mange i sving når det skal distribueres mat til 1300 sultne korpsmunner.

Det er hektisk når det står på, men vi har pauser, sier Dorothea og kikker opp fra en av eskene som er i ferd med å fylles med pålegg, smør, juice og brød.

Mens fruen er med i kjøkkenstaben, er ektemannen i transportkomiteen. Han har ansvar for å kjøre ut mat til de 35 korpsene som ligger på forskjellige skoler i byen. Denne gangen er han sidemann på bil ved utkjøring. Han hjelper også til med å pakke mat inn i mellom.

Liker miljøet

Etter flere festivaler har de blitt godt kjent i korpsmiljøet i Randesund.

- Det er et veldig bra miljø. Det virker som folk kjenner hverandre. Det er en fin tone mellom alle oss som er på dugnad, forteller Dorothea.

- Festivalen virker samlende, her kan korpsforeldre bedre kjent, supplerer ektemannen.

- Det gjør ungene også. Og de blir kjent med nye «korpsinger». Det betyr mye for dem, mener Dorothea. Hun er overbevist om at korps er det beste man som foreldre kan få ungene med på.

Korpsfamilie

Selv var de aktive i skolekorpset hjemme i Odda i sin tid.

- Korpset vant sågar NM, sier Per Kristian stolt. Han var lektor og rektor på Odda gymnas i 40 år. Dorothea var hjemmeværende og «frilanser», som hun kaller det.

- Jeg tok i et tak der det krevdes, ler hun.

«Ta i et tak», det kan den driftige pensjonisten fra Vestlandet til gangs. Fra Dvergsnes gikk turen til Dyreparken og grilling lørdag kveld. 1500 hamburgere skulle stekes og serveres på kortest mulig tid. Og midt i den verste grillosen står Dorothea, med rødkantede øyne og et stort smil om munnen.

-Det gikk jo bra det her.

   
 

 

 

Randesund Skolemusikk - Postboks 7517 - 4639 Kristiansand