Randesund Skolemusikk
 • Om korpset    • Bli med    • Aktuelt    • Arkiv    • Bilder    • Interne informasjonsskriv    • Sørlandets Musikkfestival      • Hjem  

 

 

   Arkiv
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 Her kommer guttemusikken
HUNDRINGS: Ikke mange korps kan smykke seg med en så lang historie som TOF Guttemusikken. Korpset runder 100 år i oktober.
 
HUNDRINGS: Ikke mange korps kan smykke seg med en så lang historie som TOF Guttemusikken. Korpset runder 100 år i oktober.

Men guttemusikken er ikke hva det engang var. 100-årsjubilanten dirigeres i dag av en kvinne og spinnesiden er også godt representert blant musikantene.

- Dette er en del av feiringa. Vi hadde en konsert i mars sammen med Tromsø Bratz og i høst skal vi ha en stor jubileumskonsert i Tromsø. Da er alle gamle guttemusikanter velkomne – i hvert fall til å se på, ler Sofie Stakknes, dirigent for TOF Guttemusikken.

Jubilant på langtur

Under innmarsjen lørdag 23. juni sang de bursdagssangen som en hyllest til seg selv. Det er første gang de flybårne ”guttemusikantene” fra ”Nordens Paris” i det høye nord gjester Sørlandets Musikkfestival langt her i sør.

Stakknes trives godt med å være dirigent for en hundreåring.

- Det er en fin gjeng å være dirigent for, fastslår hun og skuer utover elefanter, pirater og selveste Miss Piggy i besetningen. Korpset har 33 medlemmer og 16 av disse hadde tatt turen til Sørlandets hovedstad.

Var nede i fem medlemmer

Så vel var det ikke for tre år, da korpset bare bestod av fem medlemmer.

- Vi mistet dirigenten og det ble en masse rot, sier Maria Kjos, en annen ”guttemusikant”, men skynder seg å legge til: - Men i dag er det et korps i vekst.

Sterkere satsing på rekruttering skulle vise seg å bli suksessformelen.

- Vi ble mer obs på det med rekruttering. Vi viste oss frem i byen, spilte på forskjellige steder og holdt konserter, forteller Kjos, som kan glede seg over en formidabel økning i medlemsmassen på få år.

På vegne av Randesund Skolemusikk ønskes TOF Guttemusikken til lykke med den store dagen i oktober. Måtte dere fortsette å få mange nye medlemmer.

   
 

 

 

Randesund Skolemusikk - Postboks 7517 - 4639 Kristiansand