Randesund Skolemusikk
 • Om korpset    • Bli med    • Aktuelt    • Arkiv    • Bilder    • Interne informasjonsskriv    • Sørlandets Musikkfestival      • Hjem  

 

 

   Arkiv
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 Korpset har rundt 70 uniformer
BLANKE KNAPPER: Tellef Retterstøl (10) spiller klarinett i Junior 1 og fikk sin første uniform denne våren.
 
BLANKE KNAPPER: Tellef Retterstøl (10) spiller klarinett i Junior 1 og fikk sin første uniform denne våren.

Det er først når musikantene begynner i Junior 1 at de får egen uniform.

- De synes det er kjempestas. De har jo sett at de andre har gått med det. Så da måtte de prøve sine uniformer med en gang, forteller Stine Enggrav, som sammen med Siri Houge er Randesund skolemusikks uniformsansvarlig.

Uniformene som ble delt ut i pausen under øvelse 8. mai, kom altså raskt på. På grunn av regnvær ble det marsjøvelse innendørs, med stramme musikanter i nye uniformer.

Stor ”garderobe”

Randesund skolemusikk har etter hvert fått en betydelig uniformspark. Av korpsets nærmere 90 musikanter har Junior 1 fått utdelt 25 uniformer, junior 2 har 9 drakter, mens hovedkorpset har 34.

Aspirantene er kledd i sorte collegegensere og bukser, samt hvit piqué skjorte. Genser og skjorte er preget med korpsets logo, mens musikantens fornavn pryder buksebaken.

Nummererte drakter

Med én måneds fartstid er Enggrav ennå fersk i gamet. Hun overtok etter Ellen Høstmark som har vært uniformsansvarlig i fem år.

For å få oversikt over draktene bygde Høstmark opp et effektivt system for å ha oversikt over alle korpsets uniformerer.

- Jeg nummererte alle uniformene og la opplysningene inn på data for hver musikant. Systemet oppdateres ved bytting av størrelser, forteller Høstmark, som er en av de frivillige som virkelig har fått kjenne på den store medlemsøkningen.

- Det var en kjempekabal for to år siden, medgir hun i dag, og legger til: - Det er en evig byttekabal for å få nok uniformer til de minste.

Til tross for at det var ekstra travelt fire ganger i året, var det en jobb hun likte.

- Jeg synes det har vært kjempegreit, jeg. Også blir en så kjent med musikantene, faktisk fra livmål til hattestørrelse, ler Høstmark.

Store kostnader for korpset

Alle uniformene utgjør en betydelig kostnad for korpset.
Ett sett koster rundt 4350 kroner, herav 700-800 for bukse, 2.500 for jakke, 900 for hatt, mens skjorta koster 150.

Lang levetid ved godt stell

- Hvis uniformen blir tatt godt vare på, vil den vare i 20 år. Problemet er buksene. Hvis ikke de er lagt opp riktig, blir de slitt nede i kanten, sier Høstmark, som mener det skyldes at buksene prøves hjemme i stua, men har en tendens til å sige når musikanten er ute og går.

Selv gikk hun alltid rundt med lomma full av sikkerhetsnåler, og der hvor buksene berørte bakken, var hun raskt på pletten for provisorisk å legge opp.

- Jeg følte meg som en hauk, ler den tidligere uniformsansvarlige. Og siden slitasjen er størst på buksene, leter man nå etter billigere utgaver.

Hva hvis iskremen havner på tøyet?

Uhell kan skje selv den beste. Heldigvis kan buksa vaskes, men jakka må renses. Men en klut med vann kan gjøre underverker.

   
 

 

 

Randesund Skolemusikk - Postboks 7517 - 4639 Kristiansand