Randesund Skolemusikk
 • Om korpset    • Bli med    • Aktuelt    • Arkiv    • Bilder    • Interne informasjonsskriv    • Sørlandets Musikkfestival      • Hjem  

 

 

   Arkiv
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 Politiet kom to ganger
 
 
 

Skotfoss Skolemusikk var innkvartert på Wilds Minne skole på Lund. Fredag kveld skal det ha vært i overkant mye trafikk av festglade – og dessverre fulle – folk på vei forbi skolen, som ligger i krysset Marviksveien og Østre Ringvei.

Det ublide møtet med det blide Sørland satte imidlertid ingen demper på humøret til den positive gjengen fra Grenland.

-Kjempegøy, svarer Generosa Jose (13) på spørsmål om hvordan oppholdet har vært ellers. De andre korpsvennene nikker ivrig.

Leder for Skotfoss Skolemusikk, Terje Nilsen, bekrefter fredagens hendelse, men er ellers fornøyd med opplegget.

-Ungene synes det er moro med Dyreparken. Og det er forholdsvis kort reisevei for oss. Vi var her for seks, syv år siden, men det er ikke med de samme ungene. Vi har også hørt av andre at det er en bra festival, med et bra opplegg, sier Nilsen, leder på fjerde året.

Skal evalueres

-Det er helt uakseptabelt, sier festivalleder Magne Nordvik om hendelsen, men legger til at det ikke er alle eksterne forhold en arrangør rår over.

Ifølge Nordvik vil hele festivalopplegget vil bli evaluert, herunder også innkvartering ved skolene. I den forbindelse ønsker han ris og ros fra korpsene som deltok på årets festival. Som en av de største korpssamlingene i landsdelen er målet å få fornøyde gjester som ønsker å komme tilbake.

På vei opp

I sin ungdom spilte Skotfoss-lederen trommer i skolekorps og senere i voksenkorps. Nå er det mer gjesteopptreden 1. mai og 17. mai, forteller han.

Det bor i underkant av 2000 innbyggere i det idylliske tettstedet utenfor Skien, nederst i Telemarkskanalen ved utløpet av Norsjø. Altså ikke det største nedslagsfeltet for nyrekruttering.   

-Vi er ikke så mange, sier Nilsen, som har med seg 31 personer til Palmekysten, søsken og foreldre medregnet. Han kan imidlertid glede seg over syv nye aspiranter, slik at korset nå teller 22. Utviklingen mener han er gjengs for korpsbevegelsen i Grenland:

-Jeg tror mange korps har «sliti», men at det nå er på vei opp.

Moro på tur

På scenen svinger det når det 19 musikantene og drillpikene trår til med «Y.M.C.A», hitlåten fra 1978 til den amerikanske popgruppen Village People, før de jazzer opp showet sitt.

De hadde vært på butikken rett over gata for skolen, hatt stolleken og håndbak og gjort mye annet gøy. Det går fort når Kristiane Rønjan (13), Annie Kornkåsa Fjalestad (11), Bettina Grønli (12), Generosa Jose (13), Lucelie Jose (11), Elsa Maria Pedro (10), Leila Strøm (9), Nathalie Dosmanu-Johnsen (10), Thea Kornkåsa Fjalestad (10), Christer Nilsen (11) og Anders Wighusleilen (11) skal fortelle om oppholdet så langt.

   
 

 

 

Randesund Skolemusikk - Postboks 7517 - 4639 Kristiansand