Randesund Skolemusikk
 • Om korpset    • Bli med    • Aktuelt    • Arkiv    • Bilder    • Interne informasjonsskriv    • Sørlandets Musikkfestival      • Hjem  

 

 

   Arkiv
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 Festivalkomponisten

Haakon Esplo skal lage bestillingsverket som skal urfremføres i et fellesnummer i Kjuttaviga under Sørlandet Musikkfestival.

-Det er like spennende hver gang. Jeg vet ikke hva som kommer. Så vi får krysse fingrene, sier Haakon Esplo, opprinnelig fra Kolbotn, men bosatt i Lørenskog.

Han livnærer seg som tryllekunstner og buktaler. Og gir ut korpsmusikk på Norsk Noteservice, ikke mindre en 100 utgivelser i året.

-Jeg er frilanser på alt jeg gjør, sier Esplo, som er utdannet blokkfløytist ved Musikkhøgskolen i Oslo. Han er tidligere korpsmusikant selv, og har spilt i skolekorps og voksenkorps. Det begynte med klarinett i Tårnåsen skolekorps og fortsatte med Oppegård Janitsjar, der har spilte i 10 år og var dirigent i seks.

Imponert

Nå jobber han mest med korps. Med 80 reisedager i året besøker han mange fjordarmer og bygder i løpet av året. Han mener det er store forskjeller i korpsbevegelsen:

-Det er opp og ned, noen steder sliter, mens andre steder skinner. Det er en klar sammenheng mellom faglig kompetanse, tilgang på dirigenter, muligheter for opplæring til rekruttering av aspiranter.

Han var imponert over det han hørte da han besøkte Randesund skolemusikk tidligere.

-Det er et høyt nivå, men det visste jeg fra før. Dere har mange bra krefter her, sier han, som har kjennskap til korpset fra sin tid i Kristiansand Dyrepark i hine hårde dager.

Han synes korpsmusikanter generelt har mange fordeler.

-Vennskap. Og der idretten ofte er aldersbestemt, samarbeider korpsmusikantene på tvers av alder. Det fine med læring. Og det å kunne skape kunst sammen, oppsummerer Esplo.

Musikalske innslag

Haakon Esplo fletter også inn musikk i sitt virke som tryllekunstner og buktaler, og bruker mye irsk fløyte på sine eventer for næringslivet.

-Jeg kombinerer det med humor, musikalsk humor, sier han og føler han holder på med akkurat det han har lyst til å drive med i livet.

Nå har han fått æren av å komponere jubileumsverket til Randesund skolemusikk som er 50 år i år.  Han skriver ofte for korps og arrangementer. Selv om han begynner med blanke ark, vil han ha et randesundstema i bunn. Resten er opp til den kreative prosessen.

-Noen ganger går det lett, andre ganger er det vanskelig. Problemet er at det et er altfor mange muligheter og ingen begrensninger, ler jubileumskomponisten som lover å være ferdig til juni.

   
 

 

 

Randesund Skolemusikk - Postboks 7517 - 4639 Kristiansand