Randesund Skolemusikk
 • Om korpset    • Bli med    • Aktuelt    • Arkiv    • Bilder    • Interne informasjonsskriv    • Sørlandets Musikkfestival      • Hjem  

 

 

   Arkiv
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 


Spent førstereis: Leder av Sørlandet Musikkfestival, Magne Nordvik, mener alt ligger til rette for en vellykket korpshelg på Sørlandet 20.-22. juni.

Korpsfiksert
 

Mange Nordvik er leder for Sørlandet Musikkfestival 2014. Tidligere har han vært økonomisjef i Randesund Skolemusikk i tre år og leder i ett, men det er første gang han prøver seg som festivalsjef.

-Det er mye å orientere seg i. Men folk er så positive. Det er nesten uvanlig i annen dugnadssammenheng, men ikke for korps, sier Nordvik.

Sørlandspige lokket

Han kommer ifølge eget utsagn fra en ”liten plass” i Vestfold. Nærmere bestemt Melsomvik i Stokke kommune.  Under studietiden ved Norges tekniske høgskole (NTH), dagens NTNU, gikk det som det måtte: Han traff han sørlendingen Hilde. Begge ble sivilingeniører i noe så spesielt som metallurgi. I milleniumsåret gikk flyttelasset til Kristiansand, men i mellomtiden hadde de vært innom Skårer i Lørenskog og Montreal i Canada.

Sistnevnte by er fransktalende i øst og engelsk i vest. De havnet i midten, i Mount Royal.

–Jeg trodde jeg kunne litt skolefransk. Jeg blei aldri god i fransk, erkjennes det. Men han fikk verdifull ledererfaring. Kværner olje og gass investerte 500 millioner kroner i et raffineri. ”Nybrottsarbeid” minnes Nordvik om de fire årene litt nord for ”over there”. Siden begge sønnene ble født der ble de canadiere. Og om far ikke holt tritt med fransken, snakket datteren Ingrid både engelsk og franske ute og norsk hjemme.

I dag er han administrerende direktør i Hydro Vigelands Brug AS i Vennesla. Det produseres metaller til bruk i flatskjermer og nye LED-pærer, med krevende forsknings- og utviklingsprosjekt på gang og en spennende satsing på trappene.

Tuba-sønn

Det var altså junior, sønnen Hallvard (14) på tuba, som for seks år siden vekket seniors korpsinteresse. Siden har han vært frelst.

-Hvilke visjoern har du for Sørlandet Musikkfestival?

-Gjensynsglede. Korpsglede. Sammen blir det gøy, lyder svaret. Ved at festivalen legges til Kristiansand Dyrepark tror han at man treffer gruppen aspiranter og juniorer spesielt. Han håper at alle, når de kommer hjem, sitter igjen med en følelse av at dette var gøy. Og grunnen er:

-Jeg tror vi er uvanlig gode på å inkludere og ha en musikalsk arena. Sist gang (2012 red. anm.), når 1200 musikanter spilte sammen i Kjuttaviga, det var en overveldende opplevelse.

Dyreparken regnes som ”rosinen i festivalpølsa”. Det meste av arrangementet vil foregå her. Og grillingen på lørdag vil foregå i parken etter stengetid.

-Det kan bli skummelt, det, humrer festivalgeneralen. Han mener alt skal være godt tilrettelagt for barn og voksne, med rundt 130 frivillige til tjeneste denne helgen i juni.

 

 

   
 

 

 

Randesund Skolemusikk - Postboks 7517 - 4639 Kristiansand