Randesund Skolemusikk
 • Om korpset    • Bli med    • Aktuelt    • Arkiv    • Bilder    • Interne informasjonsskriv    • Sørlandets Musikkfestival      • Hjem  

 

 

   Arkiv
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 Tora Elise (16) er hekta på SNUS

Tora Elise Brunvatne har spilt i korps i åtte år allerede. Det hele begynte med en kornett, som for ett og et halvt år siden ble byttet ut med trompet. Og med trompeten ble det «snusing».

Hun ble tatt ut til Sørnorsk ungdomsstorband (SNUS) etter prøvespill, og ble på en måte headhuntet. En stor ære. Knapt 20 lovende musikanter får sjansen årlig. Talentene er i alderen 16 til 20 år og kommer fra Telemark og Agderfylkene. Tre ganger i året møtes de til fellessamlinger, på forskjellige steder i de tre fylkene, forteller vår lokale representant. Så hun kommer seg litt rundt i denne forbindelse også.

Musikalsk hverdag

Det er mye musikk i Tora Elises liv. Hun går på musikklinjen ved Vågsbygd videregående skole. Spiller i regionkorps, i tillegg til Randesund skolemusikk. Aktiviteter som friidrett og håndball har måttet vike til fordel for større satsing på musikk.

-Hva gjør du etter videregående?

-Jeg aner ikke. Jeg har lyst til å satse litt på musikk, men vet ikke, sier 16-åringen tenksomt.

Korps i hjertet

Det er mange grunner til at man begynner i korps. Venner. Spilleglede. Vi lurer på hva som var grunnen til at Tora Elise begynte å spille i korps?

-Det har mye med spillingen å gjøre. Jeg liker å spille, og å være sammen med folkene her. Jeg har gjort det så lenge jeg kan huske, sier hun.

-Kommer du til å fortsette i skolekorpset?

-Jeg tror jeg kommer til å holde på så lenge jeg kan. Vennene mine går her. Og jeg liker å være sammen med de yngre musikantene, få de til å føle seg velkommen.

Kick

-Du blir ofte brukt som solist. Hvordan liker du det?

-Til tider er det veldig gøy, men også litt skummelt. Det gir deg et kick å spille foran så mange og vise hva du kan.

-Du som har holdt på i mange år allerede, har også deltatt på vår egen festival, Sørlandet Musikkfestival, hvordan synes du det var?

-Det er selvfølgelig gøy å arrangere egen festival. Og ekstra gøy når vi er 50 år i år. Vi må gjøre noe stort ut av det.

-Hva er det beste med korps?

-Korps er så veldig mye; det er korpsmiljøet, det er gleden av å kunne spille samme, alt.

 

FAKTA: Sørnorsk ungdomsstorband (SNUS)

For ungdom i alderen 16 til 20 år.

Bosatt i Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder.

Øvelses og konsertsamlinger 4 – 5 ganger i året.

Støttet av Vest-Agder fylkeskommune, Norsk musikkråd via KOMP-ordningen, Musikkens studieforbund via Aust-Agder musikkråd og Sørnorsk jazzsenter.

Tiltaket er gratis for ungdommene som er med.

 

 

 

 

   
 

 

 

Randesund Skolemusikk - Postboks 7517 - 4639 Kristiansand