Randesund Skolemusikk
 • Om korpset    • Bli med    • Aktuelt    • Arkiv    • Bilder    • Interne informasjonsskriv    • Sørlandets Musikkfestival      • Hjem  

 

 

   Arkiv
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 Helgen 16. -18. mai 2014
 
 
 
 
 
 
 

En lang og innholdsrik helg er lagt bak oss.  Vi har som 50--årsjubilant gått først i skoletoget med flunkende ny fane.

Vi har spist pølser og is, marsjert, blåst og trommet.

Og det viktigste av alt: Vi har fått nye venner.....

17. mai helgen startet den 16. mai for oss i år.  Vi hadde fått besøk av Bjørneborg Ungdomsorkester fra Finland, og nå skulle vi bli kjent.

Tora og Malin ønsket velkommen, og for å få brutt isen satte de igang med opplæring av "Tysklandsklappen".  Denne kommer nok ikke til å skifte navn uansett hvor i verden man måtte være.  Etter en rask gjennomgang av denne satt den som ei kule og latteren satt løst.

Etter dette flyttet alle seg litt rundt, det var på tide å bli kjent.  Litt stotring på engelsk i begynnelsen, men etter pizza og brus så det ut til at de fleste følte seg vel med sitt nye bekjentskap.

Før kvelden ble avsluttet med marsjøvelse hadde vi avduking av vår nye, flotte fane.

17. mai var det ikke annet å gjøre enn å møte opp friske og opplagte med nypussede medaljer og press i buksene på skolen for å spise frokost.  Nystekte rundstykker ble servert til våre musikanter og våre gjester, 130 stk totalt.  Men det gikk på skinner, og de reiste til byen før planlagt tid.

På Torvet rådet det totale kaos med så og si alle byens skolebarn samlet på et sted.  Siden vi i år feirer 50 år skulle vi få æren av å gå først i skoletoget. I tillegg skulle Randesund få æren av å spille Nationalsangen, Kongesangen og den nye "Det går et festtog gjennom landet".  Etter diverse taler var det bare å komme i gang med marsjeringen.  Og for et folkehav og for en stemning.  Man kan ikke annet en å bli rørt¨når de kommer i sine grønne uniformer.  Og bak korpset kommer disse nydelige skolebarna med de aller minste først.  Etterhvert som undertegnede blir eldre blir barna mindre og søtere for hvert år og man blir mer og mer rørt.

Bjørneborg hadde ingen erfaring fra marsjering, men hadde øvet godt på forhånd og gjorde en strålende innsats.  Dette var en helt ny opplevelse for dem, og det å komme til Norge på jubileumsdagen var ekstra hyggelig.

Etter å ha vært i byen ble det tid til å spille på Randesundsheimen og Strømmetunet før lunsj.  Dette er lenge siden det har vært tid til, og det er en tradisjon som hadde vært hyggelig å kunne ivareta. Men som regel er tiden for knapp på 17. mai.  I år skulle vi ikke spille på Kringsjå, derfor ble det tid til dette.

Lunsj ble servert på skolen, et skikkelig 17. maimåltid med pølser og is.  Deretter måtte man pakke seg inn i bussen igjen for å dra til Sukkevannshallen.  Korpsdagen ble avlsuttet på Dvergsnes skole.

I år hadde vi to russejenter i skoletoget.  Solveig og Mathilde har begge gått på musikklinjen og vært i korpset siden de var ganske små.  Det er vemodig at de slutter, men det blir nok en spennende tid for dem fremover når de skal videre med utdanningen sin.  Vi ønsker dem masse lykke til.

18. mai var det felles tur for Randesund og Bjørneborg i Dyreparken.  Ryktene sier at de ble dradd rundt i hele parken og at de var veldig imponert.

Tror nok det er noen i hovedkorpset som kunne tenke seg en tur til Finland etter denne helgen.....:-)

 

   

 

 

 

 

Randesund Skolemusikk - Postboks 7517 - 4639 Kristiansand