Randesund Skolemusikk
 • Om korpset    • Bli med    • Aktuelt    • Arkiv    • Bilder    • Interne informasjonsskriv    • Sørlandets Musikkfestival      • Hjem  

 

 

   Arkiv
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 



Den store matkabalen
KJØKKENSJEF: Ellen Høstmark har sammen med Kjersti Strøm Karlsen og Liv Wårin Berhus ansvar for matserveringen til festivaldeltakerne.
 
KJØKKENSJEF: Ellen Høstmark har sammen med Kjersti Strøm Karlsen og Liv Wårin Berhus ansvar for matserveringen til festivaldeltakerne.
 
NØYE: Dorthea Ringen sjekker innholdet i en av eskene som skal ut. Charlotte Løvseth Iversen hukker av på bestillingsliste.
 
NØYE: Dorthea Ringen sjekker innholdet i en av eskene som skal ut. Charlotte Løvseth Iversen hukker av på bestillingsliste.
 
ROOMSERVICE: -Juhu, kjempekjekt, jubler Lina Fagerland (13) fra Åkra Skolekorps, som har ligget på Grim skole under festivalen.
 
ROOMSERVICE: -Juhu, kjempekjekt, jubler Lina Fagerland (13) fra Åkra Skolekorps, som har ligget på Grim skole under festivalen.

Hvor mye mat må egentlig kjøpes inn når 1150 deltakere skal bespises på Sørlandets Musikkfestival? Det er kjøkkenstabens hodepine.

Festivalen varer fra 22. – 24. juni, der deltakerne kommer fredag kveld til kveldsmat og drar søndag ettermiddag etter middag. Med stort og smått deltar 1150 personer. Det blir det mange måltider av.

Kjersti Strøm Karlsen, Ellen Høstmark og Liv Wårin Berhus har sittet i komiteen som har planlagt innkjøp og organisering av kjøkkenet. Her ligger det også en betydelig planlegging på logistikkbiten.

Tidligere har Sørlandets Musikkfestival benyttet kantina ved Katta-Gimle, men den var nå bortleid. Derfor pakkes måltider i kasser etter bestilling på antall fra korpsene og fraktes ut til hver skole der korpsene holder til under festivalen.

Store mengder

Ellen Høstmark regner med at det går med 900 brød i løpet av helga. 150 pakker med skinke a ½ kg, 150 pakker ost a 75 gram, 5000 stk kuverter margarin, 700 porsjonspakninger med leverpostei, 60 bokser med jordbærsyltetøy a 1 kg, 2500 liter juice, store mengder paprika og agurker, for å nevne noe. I tillegg kommer spesialmat.

Alt dette skal sorteres, pakkes og fraktes ut til rett korps, på rett skole. Mange frivillige er derfor sysselsatt i transportgruppa.

Grilling på høygir

Den store styrkeprøven hvert år er grillingen lørdag kveld, når over tusen sultne mennesker skal ha mat samtidig.
- Utordringen ligger i om alle får nok og at alle får maten like raskt, sier Høstmark. Det benyttes flere store halvtønner som tennes i god tid på ettermiddagen. I år ble det grillet karbonader og pølser, servert sammen med ris, salat og tilbehør.

Fjorårets grillrekord var på 43 minutter. I år var komiteen forutseende nok til å starte serveringen noe tidligere. Innen én time var alle korpsmunner mettet.

Langreiste frivillige

Dorthea Ringen (71) kommer ens ærend fra Odda for å være med å jobbe dugnad. Mens hun er travelt opptatt med å pakke matkasser, holder ektemannen Per Kristian Ringen på i transportkomiteen.
- Jeg synes det er veldig gøy, og har vært med tidligere. Vi var jo aktive i Odda da Sofie (Ringen, red. anm.) og søsteren var med i barnekorpset. Jeg gleder meg som en unge, jeg, sier fru Ringen, som mener dette må være tredje eller fjerde gangen hun tar sin tørn for Randesund Skolemusikk og festivalen.
- Det er klart det er hektisk, men det er det som er så moro, sier den aktive damen før hodet igjen stikkes ned i en eske for å sjekke at all mat er kommet med. Kjøkkengruppa er ikke for pingler.


   
 

 

 

Randesund Skolemusikk - Postboks 7517 - 4639 Kristiansand