- Det går med 300 kilo ost, 250 kilo kjøttpålegg, 1000 brød, 4000 epler og bananer og et par tusen liter med juice, opplyser Baard Alsaker, ansvarlig for matkomiteen. Til grillkvelden, som han også har ansvar for, var det bestilt nærmere 1500 hamburgere. Med andre ord en stor utfordring for de frivillige i kjøkkenkomiteen.
- Det har gått fantastisk. God logistikk, godt planlagt, mye mat og mange positive mennesker, oppsummerer Heidi Aslaksen, en av de frivillige. Ved festivalen for to år siden var hun guide.
- Jeg synes det er gøy å gjøre litt forskjellig, sier korpsmammaen til Oskar (12) og Ane (8). Aslaksen hadde også oppgaven med å ta imot matkuponger på selve grillkvelden. Smilende og serviceminded til tusen, håndterte hun egenhendig en kø som ikke tok slutt før noen meter fra oteren.
- Jeg har vært forberedt på denne helga. Selv om man jobber mye, gir det mye igjen, sier Aslaksen.
Også Baard Alsaker, ansvarlig for matkomiteen, er fornøyd.
-Det har gått veldig effektivt og greit. Her er rutinerte folk, så det går som en drøm, sier Alsaker, som mener flere års festivalerfaring har skapt et effektivt system.