Musikk på timeplanen
-«Pensjonistene» har begge vært elever ved Vågsbygd videregående skole, musikklinja. Mathilde med fordypning på sitt instrument, trumpet, men skiftet siste året til sang. Solveig har spilt piano i alle tre.
- Lengst fartstid i korpset har Mathilde med hele 11 år, mens Malin og Solveig har sju. Sistnevnte kan notere seg for noe ekstra tid på Evje.
Ny hverdag
- Mathilde begynner til høsten på Hald Internasjonale Senter i Mandal. Gjennom utvekslingsprogrammet Act Now går turen til Uganda. Deretter drømmer hun om studier i juss og menneskerettigheter.
- Jeg kommer til å fortsette med korps, kommer det bestemt fra Solveig, og har allerede staket ut kursen. Skolestart blir på Toneheim Folkehøgskole utenfor Hamar, landets eneste folkehøgskole med klassisk, korps og jazz. Etter det blir det sannsynligvis konservatoriet «en eller annen plass».
Mange minner
- Opplevelsene er mange etter et relativt langt korpsliv for jentetrioen.
- Musikk kan du ta med deg hele livet. Vi har lært mye om samhold, lytte og stole på hverandre, mener Mathilde. Solveig trekker frem at man som korpsmusikant også lærer disiplin og konsentrasjon.
- Så har vi møtt masse folk, kjempemange gode venner, sier hun og det sukkes vemodig fra alle tre.
- Alle synes det er rart når de ikke skal på korpsøvelser når gradestokken synker og høstfargene kommer. Det har vært en stor del av livet deres, selv om de også har drevet med mange andre aktiviteter. Håndball, turn, kor, ridning, 4H og fotball for Mathilde. Mens Solveig har spilt piano, sunget i kor og jobbet som instruktør i to korps på fritiden. Malin har også sunget i kor og «gjort mange andre ting», slik som gjesteopptreden på dansegulvet. Men det har vært noe eget med skolekorpset.
- 17. mai blir så ufattelig kjedelig. Hva skal vi gjøre da? Og hvordan blir det å ha sommerferie uten leir? spør Mathilde, Uganda-fareren.