Randesund Skolemusikk
 • Om korpset    • Bli med    • Aktuelt    • Arkiv    • Bilder    • Interne informasjonsskriv    • Sørlandets Musikkfestival      • Hjem  

 

 

   Arkiv
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 


Trym Dalene ledet hovedkorpset i Randesund Skolemusikk frem til 2. plass i 2. divisjon i høstens regionsmesterskap i Arendal.  Her øves det i forbinde

Dirigentprat
Hilde Garby (f.v.), Trym Dalene og Sofie E. Ringen er dirigenter for henholdsvis Randesunds aspiranter, hovedkorps og juniorer.
 
Hilde Garby (f.v.), Trym Dalene og Sofie E. Ringen er dirigenter for henholdsvis Randesunds aspiranter, hovedkorps og juniorer.

Randesunds dreamteam

To av dirigentene jobber i symfoniorkester og én i dyrepark, en god kombinasjon med andre ord. 

For å ta Kristiansand Dyrepark først: Det er her Sofie E. Ringen, dirigent for juniorene, oppholder seg til daglig. Som HR-sjef.

Hun har vært dirigent i Randesund skolemusikk siden 2001. I tillegg har hun hatt det musikalske ansvaret i Møvig og Sjøstrand Skolemusikk de siste fem år.

Det hele begynte med piano og fiolin, før hun som 11-åring debuterte som korpsmusikant.

-I Odda Skolekorps. Som faktisk ble norgesmestere i 1981,opplyser junior-dirigenten. Selv om interessen for fiolinstrenger og tangenter dabbet av i en alder av sytten, fortsatte hun i korps – helt frem til i dag, med gjesteopptreden i et messingensemble.

Så over til de profesjonelle musikerne: Trym Dalene spiller trompet i Kristiansand Symfoniorkester. Og er dirigent for hovedkorpset på femte året.  Den musikalske karrieren startet i Hornes Skolekorps i Sarpsborg.

Kortest fartstid med taktstokken, har Hilde Garby, som i ett år har ledet aspirantene. Hun er hornist i byens symfoniorkester.

Korps i vekst

Randesund Skolemusikk teller 20 aspiranter, noen og tjue juniorer og godt over 40 musikanter i hovedkorpset. Men det har ikke alltid vært slik. På begynnelsen av 2000 var korpset nede i tretti.

-Hvordan er det å lede et korps i vekst?

-Morsommere enn alternativet, vil jeg tro, ler hovedkorps-sjefen, men legger raskt til at selv om det er gøy med mange musikanter, er det også utfordrende, spesielt med tanke på logistikk.

–Det krever mye planlegging, slår Sofie fast.

-Heldigvis har vi en god arrangementskomite og nok instrumenter, supplerer Hilde.

Viktig læringsarena

Trioen er enig om at korps er bra.

-All forskning viser at det å spille et instrument er utviklende, sier Hilde. Sosiale treningen, lære seg å ta ansvar, ta hensyn til hverandre, konsentrasjon, er stikkord som går igjen.

-Men det er en hobby som krever noe, selv om alle får være med, mener Sofie.

-Du må øve hjemme, ofte aleine. Det krever at du går inn for det, sier Hilde, proffmusikeren.

Konkurranseinstinkt

I regionsmesterskapet i Arendal høsten 2013 kom Randesunds hovedkorps på 2. plass i 2. divisjon, mens juniorene vant Samspill-prisen.  Til Hjertnesfestivalen 23. mars reiser også «ferskingene» dette året.

-Konkurranser gir en annen energi; det å høre korps som er bedre enn seg selv, møte igjen korpsvenner, mener dirigentene er cluet ved å delta på festivaler.

-Apropos festivaler: Hva med egen festival (Sørlandet Musikkfestival) og ambisjoner?

- Det kjekkeste er hvis gjestene vinner, men jeg tror ikke barna er enig, humrer Sofie.

Høydepunktet blir, sett fra dirigentens ståsted, et nyskrevet musikkstykke som skal urfremføres i fellesskap i Kjuttaviga i Dyreparken.

-Vi håper det er mange korps som har lyst til å komme, sier trioen.

   
 

 

 

Randesund Skolemusikk - Postboks 7517 - 4639 Kristiansand