Randesund Skolemusikk
 • Om korpset    • Bli med    • Aktuelt    • Arkiv    • Bilder    • Interne informasjonsskriv    • Sørlandets Musikkfestival      • Hjem  

 

 

   Aktuelt
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 


JUNIORKORPSETS SIDE

Her kommer det hver uke noen ord fra Hilde etter tirsdagens øvelse - legges ut senest onsdag ettermiddag:
- hva øver vi på til neste gang ?
- beskjeder til musikanter og foreldre

22.8:

Flott å være i gang igjen. I år SKAL jeg legge ut informasjon på denne sida hver uke. 

Alle musikantene må være med å rydde etter øvelsen. Notestativene skal i kassa, og stolene settes i stabler. Slagverkeren rydder utstyret sitt sammen med en voksen.

På øvelsen i dag varmet vi opp med Bb-dur natura. Denne bør alle lære seg. For klarinetter, kornetter og baryton blir det c-durskala, for saxer g-durskala, og for fløyter, tromboner og klokkespill Bb-durskala.

To nye stykker ble delt ut. Se på disse til neste gang. 

14.4:

På tide å blåse liv i denne sida igjen. 

Vi er godt i gang med øving til 17.mai! Tre marsjer spiller vi i år. Øv godt på disse. 

Årets rekrutteringskonserter blir noe annerledes, og foregår 23/4 og 24/4. Junioerene spiller kun på sin skole. Det blir altså ikke noen turné, slik som tidligere. Musikantene skal lære seg to snutter utenat. Ola har en liten bil, og flåklypamelodien. Mer info kommer senere.

Neste uke kan det hende vi skal marsjere. Ta med utstyr.

16.12:

Takk for flott innsats på konserten igår :-)

Riktig god juleferie til alle, og vel møtt i januar !

 

 

8.12:

Flott oppmøte på mandagens øvelse til tross for annet tidspunkt - takk for at dere prioriterte å få den med dere :-)

Det var en nyttig gjennomgang av konsertrepertoiret, og vi er nå ganske klare for konsert.

Viktig å holde formen vedlike også kommende uke, selvom vi nå kan stemmenen våre ganske godt, må spilleformen også være på plass om det skal låte bra.

Vi ses på mandag i kirka 17.45 !

 

 

 

3.12:

Det nærmer seg julekonsert, og her er programmet JK skal spille:

Fanfare for a Holiday Celebration

Christmasaurus in the Sky (hemmelig , men musikantene vet hvilken det er ..)

Sonjas Sang

Celebratio

I tillegg er vi med på Deilig er Jorden med HK

NB! neste uke er det en kort øvelse mandag kl 19-19.45, siden det er svært mange som er opptatt med julespill etc på skolen tirsdag. Vi håper alle klarer å komme på mandag, siden det er så nær konserten. VIktig at vi har full besetning for å få det siste på plass.

Altså kun øvelse mandag - ikke tirsdag. Spilletimer går som vanlig kommende mandag, det er siste spilletime før jul.

Mandagen etter - dagen før konsert - er det øvelse i kirken, se tider i mail. Selvsagt viktig med fullt lag også da.

 

 

25.11:

Denne gang var vi på tekstilrommet - altfor smått, men det gikk på et vis :-)

God framgang særlig på Fanfare..Nå har vi fått opp tempoet på den raske delen. Øv det i riktig tempo hjemme, og vær nøye med rytmen, husk at noen grupper har motsatt rytme av hverandre, da er det viktig å være sikker på egen stemme og ikke bli fristet til å henge seg på de andre :-)

Sonjas sang kan alle stemmene sine godt på nå - det som gjenstår er å øve det svakt og mykt slik at vi klarer å spille den i riktig stil.

Sats 3 i Dinosaur-saken skal vi bruke på julekonserten, husk den hemmelige planen vår :-)

Harry Potter gjenstår det fortsatt endel på, så det er ikke sikkert vi bruker den på konserten, det avhenger av at vi får alt på plass i tide.

Ses neste tirsdag !

 

 

11.11;

Mange øvingsskjemaer inn denne gang, og mange med full pott med 4 poeng - veldig bra !!

Eline var heldig vinner av konsertbilletter, gratulerer:-)

Det kan høres at mange nå har blitt flinkere til å øve hjemme - juniorkorpset har utviklet seg masse nå den siste tiden . Og da blir det jo enda gøyere å spille, det er kjekt å føle at man får til ting !

Deilig er jorden ble delt ut - denne må ses på hjemme.

Julestykkene begynner å sitte for mange, men husk å øve på det raske partiet på Fanfare...her skal vi etterhvert mye opp i tempo. Saxer: husk å øve masse på taktene fra 31 :-)

Harry Potter sats 1: gjentar at det fortsatt gjenstår "kontorarbeid" for enkelte å denne..

 

 

 

4.11:

Det er tydelig at JK har fått seg et musikalsk løft etter jubileumskonsert og regionmesterskap:-)

Øvingen på julerepertoiret går som en drøm, og det låter allerede ganske så bra.

Noen etterspør vanskeligere stemmer, og det er fint at de er ivrige, men så langt så er det ingen som IKKE har noen takter igjen hvor de trenger å øve hjemme for å klare stemmene sine :-) Fint om foreldrene er med og oppmuntrer til å gjøre en innsats her.

Det gjelder både Sonjas sang , Fanfare... og Harry Potter sats 1. Vi satser på at vi får disse tingene på plass fra nsete uke .

Jeg viste app'en Tempo som jeg skrev om sist, dette er noe de kan ha god bruk for i øvingen, så jeg håper dere laster den ned og forsøker.

 

 

28.10:

Stor stemning i JK etter seier på søndag :-) Vi hadde konkurranse forrige uke, hvor alle gjettet på hvilken spesialpris vi trodde vi skulle få, ut fra hva vi synes vi gjør bra. Hele 9 stk tippet Dynamikkprisen (styrkegrader) og utfra dommerkommentarene stemmer det veldig bra. Men selvsagt er det stas å få pokal og 1.plass.

Vi leste gjennom dommerkommentarene, og var veldig fornøyd med dem..Alle fikk med en kopi hjem.Vi hørte også på opptak fra konserten. Det er ganske rart å høre seg selv etterpå ! men gøy også..

Nå er det nytt repertoir igjen, og alle må se nøye på stemmene sine hjemme:

Sonjas sang: Myke ansatser, få med dynamikk helt fra starten av innøvingen, holde ut noteverdier

Fanfare for a Holiday Celebration: helt ny for JK1 - øve godt gjennom stemmen og sjekk at du får til alle grep

Harry Potter sats 1: det er stemning for å bruke denne, men da må hver enkelt finne ut av fortegn og grep hjemme (eller be om hjelp fra instruktør). Fortsatt mangler det for mye på denne.

Utfordring til neste gang:

Last ned gratis app Tempo på egen eller foreldres mobil. Denne kan brukes som hjelp til å finne riktig tempo, og til å øve i jevnt tempo. Den er ganske enkel å finne ut av. På Fanfare....står det firedelsnote = 92 i starten. Det betyr antall firedeler/slag pr minutt, på takt 17 står det et annet tall..Se om dere klarer å finne ut av dette :-)

 

 

 

21.10:

Idag har vi jobbet grundig og bra med Celebratio og A Prehistoric Suite, en skikkelig "hovedkorpsøvelse" vil jeg si :-)

Alle kan stemmene sine godt nå - det vi jobber med er å få det til å sitte HELT på likt, og å få med oss alle detaljene i musikken. Da blir det både flottere å høre på og ikke minst enda gøyere å spille.

Vi fikk på plass masse styrkegrader og mye presisjon, dette kommer til å låte kjempeflott i Arendal !

Vi ses på fredag til siste gjennomgang , og så gleder vi oss til Regionmesterskapet.

Neste uke spiller vi mer på Sonjas sang og Harry Potter, og muligens dukker det opp et nytt stykke til !

 

14.10:

God stemning i dag etter to vellykkede jubileumskonserter :-) Vi snakket endel om hvorfor det gikk så bra, og at det gikk bedre enn på øvelsene før, og var enige om at det var fordi vi konsentrerte oss veldig, og gjorde ALT vi kunne for å få musikken til å låte best mulig. Det var en god følelse, som vi skal øve oss på å gjenskape, også på øvelsene.

Vi merket også godt at alle hadde spilt mye i helgen- det skal ikke så mye ekstra spilling til før formen blir bedre, da låter det bedre, og det er gøyere å spille. Mestring gir Motivasjon ! Viktig å huske på dette når en lurer på om en skal sette i gang og øve litt hjemme..

I Arendal skal vi spille Celebratio og A Preshistoric Suite.

Vi finpusset litt på disse idag - nå kan alle stemmene sine ganske godt, så vi kan konsentrere oss om å spille helt presis, og få med alle detaljer som står i notene.

Til neste gang: alle må øve på alle satsene i Prehistoric - og fokus er å forsøke å ha pulsen inni hodet (late som at Sofie klapper pulsen mens du spiller), og overdrive styrkegrader, slik at vi får fram kontrastene. Da låter det enda mer spennende !

Vi delte også ut et nytt stykke, Sonjas sang, som vi skal bruke til jul. Første gjennomspilling gikk veldig bra, denne kommer vi til å klare veldig bra !

 

 

7.10:

Vi begynner å bli klar for helgens konserter :-)

Les utsendt info nøye - det er mye å holde styr på !

Vi spiller Celebratio, A Prehistoric Suite (4 satser) og Tenke Sjæl.

I tillegg skal vi spille på AKs Celebratio  - den fikk alle igår.

Husk ekstraøvelsen fredag fra 17-19, viktig at alle er på plass da :-)

 

I pausen igår hadde JK korpsleder Gunn møte med musikantene, de snakket om hvordan vi har det på korpset, hvordan vi skal være mot hverandre, hvordan øvelsene skal bli best mulig,  og alle fikk komme med sine tanker. Veldig mange bra innspill fra våre gode juniorer - disse skal vi bruke til å komme videre både i forhold til det musikalske og til det sosiale :-)

Nå gleder vi oss til lørdag!

 

23.9:

Celebratio og Prehistoric suite har vi god kontroll på nå - finpussing gjenstår før konsert, som kommer allerede helgen etter høstferien.

Tenke sjæl må ALLE øve på hjemme, særlig fra takt 35 og ut. Husk at vi skal synge første gang, og spille andre (på siste delen).  Vær særlig nøye med fortegn, og lytt godt på det du selv spiller, da hører du helt sikkert når det er riktig :-)

Etter høstferien skal øvingsskjema leveres inn - det er fortsatt nesten to uker til å opptjene øvingspoeng, så stå på !!

Til foreldre: Noen ekstra har meldt seg som verter etter spørreundersøkelsene som har vært sendt ut. Det er vi veldig glad for. MEN: vi mangler fortsatt folk ! Korpset drives av foreldrene i fellesskap og vi er HELT avhengig av at alle bidrar for å kunne gi musikantene et godt tilbud. Pr idag er det også for mange som har andre verv som har stilt opp som verter i tillegg. Det burde være unødvendig når vi er så mange familier :-) Altså: Nok en oppfordring til å melde seg til tjeneste. 1 vakt pr måned er overkommelig for mange. Det er en god anledning til å se mer av hvordan ditt barn har det i korpset,  det er en god måte å bli kjent med flere foreldre på, og barna synes det er veldig stas når akkurat deres foreldre kommer :-)

Ta sjansen på dette, og kontakt Merete : Merete.Jonasson@mhwirth.com snarest mulig !

 

 

 

16.9:

Vi jobber nå med detaljer i de ulike stykkene, for å få dem ordentlig på plass. Mange kan stemmene sine nå - utfordringen er å få det helt presist og sammen, slik at det låter flott :-) Vi er godt i rute til jubileumskonsert og Regionmesterskap.

til neste gang:

Alle: fortsett å øve på stykkene vi jobber med - tell inni deg når du spiller og pass godt på at de lange tonene varer lenge nok ! ingen "hull" i musikken :-)

Slagverk: øve på å få fram alle styrkegradene i stykkene - selvom du ikke har alt utstyret du skal hjemme, kan du øve med trommestikkene på pad eller skarptromme, og spille rytmen du skal ha i riktig styrkegrad.

Saxofoner: øve på å spille svakere når det skal være svakt (særlig de lange tonene).

Tromboner og kornetter : øve på å spille sterkere steder hvor dere har melodi

Fløyter og klarinetter: øve på å spille mer ut - sterkere på alle stykkene - masse luft !

Vi ses på tirsdag :-)

NB! vi håper på fullt frammøte framover - det er da vi får jobbet ordentlig med stykkene - alle har sin viktige plass i gruppen ! Hvis du IKKE kan komme, trenger jeg beskjed i forkant (dagen før om det ikke er akutt sykdom,selvsagt), slik at jeg kan forberede øvelsen ut fra dette.

 

 

9.9:

I dag tok vi opp igjen Tenke Sjæl - den kommer vi til å bruke framover. God konsentrasjon idag !

Øv godt på den til neste gang, og husk å spørre instruktøren om hjelp hvis det er grep du ikke har lært ennå !

Se også på sats 3 i Prehistoric Suite, den skal vi også jobbe med neste gang.

Celebratio er vi innom hver gang - her er det mange som har kontroll på stemmen sin etterhvert, vi øver på å få det helt sammen, og få med oss alle detaljene i musikken :-)

 

2.9:

Etter en effektiv og artig helg, er vi nå godt i rute med Juniorkorpsets nye repertoir :-)

Det er mye framgang å spore på alle stykker !

Til neste gang er det viktig at alle øver nøye og godt på Harry Potter sats 2 (Harrys wondrous world). Her er det mange fortegn å ta hensyn til for de fleste grupper. Øv sakte i starten, og øk tempo etterhvert. Hvis du er usikker på grepene: se i læreboka om du finner dem i grepsoversikten, evt spør instruktøren på spilletimen .

Vi fortsatte litt på Lydlotto også, der vi øver på å kjenne igjen ulike instrumenter, og lærer litt om hva de forskjellige instrumentene brukes til. Den måtte vi avbryte midt i, siden det var endel som ikke klarte å konsentrere seg om oppgaven...Men vi prøver igjen, og håper at vi også får trent på konsentrasjon i tillegg til alt det andre vi øver på :-)

 

 

26.8:

Endel borte på øvelsen igår, så det var ikke så lett å komme videre på det nye stoffet..

Heldigvis er det seminar til helgen, da skal vi nok få en annen dreis på sakene :-)

Noen hadde øvd veldig bra på stemmene sine, men de fleste hadde nok ikke det. Det er viktig at særlig JK1 venner seg til gode vaner med dette - da blir det mye gøyere på for dem på øvelsene ! De trenger nok litt hjelp av foreldre til å bli minnet om slike ting..

Husk å be instruktøren hjelpe om det er noe man ikke forstår.

Vi ses på lørdag ! i tillegg til stykkene vi alt har delt ut, kommer det noen mer nytt stoff.

 

 

19.8:

Da er vi igang igjen etter en flott sommer !

Første øvelse gikk kjempefint - glade og fornøyde musikanter, som klarte seg kjempegodt på nytt repertoir.

Allerede 30-31 august er vi klar for seminar med overnatting, denne gang på Strømme skole.

Vi øver til stor jubileumskonsert 11.10, og deretter regionmesterskap i Arendal 26.10 (omtrent samme repertoir begge anledninger).

Det var stor stas å begynne på Celebratio, som er spesialkomponert til RSM i anledning jubileet. Både AK, JK og HK har fått hver sin sats av dette stykket. Det blir altså urframføring og verdenspremiere på dette 11.10 :-)

Nye øvingsskjemaer er delt ut - begynn å føre på med en gang ! Dette skjemaet gjelder helt fram til høstferien.

Til neste tirsdag:

Øv spesielt på Celebratio og sats 3 i A Prehistoric Suite. Husk å spørre instruktøren dersom du lurer på noen grep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.6:

Siste øvelse før sommerferien ble brukt til å finpusse stykkene som skal brukes til festivalen i helgen - nå begynner de å sitte veldig godt !

Vi hadde også kostymeprøving : masse kostymer å låne fra korpset, men fyll på med eget tøy:

Grovmessing som skal være Pippi/Emil må ha med seg ting hjemmefra. Forslag fra musikantene: knestrømper i ulike farger, så rart tøy som mulig, hårstrikk for de med langt hår, og gjerne pinner til å sette opp fletter, bukseseler til å feste i strømpene etc. Fregner fås på stedet :-)

Småmessing / horn: vi har ordnet dame/herre hatter, men kle dere ut som gamle damer og menn...

Fløyter/slagverk: konger, prinser og prinsesser - vi har kroner, og litt diverse kongekapper og prinsesseting, men ta gjerne med eget.

Klarinett/sax: vi har mye til pirater, men ta gjerne med eget om dere har :-)

Vi ses på fredag - dette blir gøy !!

 

10.6:

Det er tydeligvis mye som skjer for tiden - igår var det bare ca halvparten av juniorene som kom på øvelsen, det er heldigvis ikke vanlig ...

Husk å gi beskjed når musikanten ikke kan komme ! i går hadde jeg kun fått ett varsel...Når mange er borte, må vi tilpasse opplegget slik at det blir bra for de som er der, og da trenger jeg å vite om det i forkant...

Vi delte ut litt større noter på Løvebrøl - den skal nå være i marsjheftet, sammen med Samba do Brasil og den sangen som hver instrumentgruppe har (f eks Kaptein Sabeltann etc.)

NB! Alle må øve på sin sang til neste gang !

Vi delte også ut Tenke Sjæl, denne skal vi spille litt på i høst.

Neste gang skal vi være i musikkrommet, HK skal øve i gymsalen. OG : vi skal øve sammen med HK på Løvebrøl, det blir gøy ! Da får vi med alle melodistemmene, og det blir mye lettere å henge med.

 

3.6:

Omtrent alle på plass igår, det er bra :-) Vi har kommet et godt stykke videre på fellesnummeret til festivalen. Dette skal vi spille sammen med alle hovedkorpsene, og da blir det lettere å finne ut av det, siden får mye mer melodistemmer.

Husk å øve på de andre sangene som gjelder hver instrumentgruppe - neste tirsdag skal vi ser mer på dem, og vi skal lære sangen til Samba do Brasil.

JK1 fikk sorte permer (jippi!!) og noteklyper og marsjhefter som de trenger til festivalen.

På slutten lekte vi en rar lek, hvor vi skulle være esel, pølse i brød og brødrister...hmmmm...se om dere kan forklare den for foreldrene :-)

 

 

27.5:

Denne gang hadde vi gruppeøvelser før pausen, for å lette innøvingen av nytt stoff.

Det er viktig at alle øver på de nye stykkene hjemme - denne gang var det nok ikke så mange som hadde gjort det ..

Løvebrøl og Bombehopp må øves på til neste gang, i tillegg til de sangene som hver instrumentgruppe har fått utdelt. Alt dette skal brukes til festivalen, som nærmer seg med stormskritt. Om det er vanskelig å skjønne notene helt på egenhånd  hjemme, så øv så godt du kan, gjør deg kjent med noter og grep, og så hjelper vi til med rytmen når vi treffes.

Mai vinnere i øvingskonkurransen ble Kaja og Lisa - gratulerer :-)

Husk å lese det nye øvingsskjemaet nøye - her er det masse lodd å hente,flere enn det pleier å være, så det er satt mulig å skaffe seg øvingsmedalje før sommeren !!

 

20.5:

Takk for en flott 17.mai med strålende innsats :-)

Velkommen til "nytt" Juniorkorps ! Øvelsen i går var en kjempefin start, full konsentrasjon fra alle og stor iver. Vi klarte å komme gjennom nesten hele det nye stykket, det var over all forventning.

Hør på lydsporet som ligger øverst på siden her - da blir det lettere å øve hjemme. (Men husk: vi øver det litt saktere i starten, så setter vi opp tempoet etterhvert).

Løvebrøl og Bombehopp ble også utdelt : den skal brukes til fellesnummer på festivalen 20-22 juni. (hvis noen etterhvert trenger vanskeligere stemme, er det bare å si fra, men begynn med den dere har fått).

Hjemmeøving til neste uke: øv godt på Løvebrøl fram til takt 35.

De neste ukene blir det mest fokus på denne, og på mer musikk til festivalen, som deles ut neste gang. Prehistoric spiller vi på innimellom, den skal vi også ha til høsten, sammen med mye annet.

Jeg gleder meg til fortsettelsen !

 

 

13.5:

Nok en fin marsjøvelse, denne gang heldigvis utendørs i fint vær :-) Stas å marsjere med HK !

RSM er godt i rute til 17.mai.

Mange smilende og fornøyde aspiranter og juniorer etter halvannen times marsjøvelse, og flere aspirant - kommentarer som  f eks:

" Det er jammen gøy å gå i korpset altså, jeg har aldri angret på at jeg begynte !"

"Jeg synes vi har det så fint her. Og det har egentlig blitt bedre og bedre jo lenger jeg har vært her"

Vel møtt på 17.mai - og husk for all del alt utstyr.... I marsjheftet skal JK ha: Hvis dine ører../ Patriots / Rødt og Svart / Ja vi elsker (dvs at Her kommer vi skal tas ut av heftet hvis det ikke alt er gjort).

Etter avsluttet øvelse og velfortjent is, var det "Graduation Party" for JK2, reportasje kommer etterhvert.

Neste uke er AK blitt JK1, og JK1 blitt JK2, dvs at øvingstid for alle disse er spilleklar kl 17.00-19.00

JK2 er da blitt HK, og møter kun i Valsvigveien - spilleklar 17.30 - 20.00

 

'

6.5:

Flott marsjøvelse i korridoren på skolen igår :-)

Det var jo trangt, men litt triveligere enn ute i regnet...God konsentrasjon og innsats fra alle, så vi fikk virkelig trent, synes jeg.

Neste uke er det felles marsjøvelse med HK, slik vi pleier. Kle dere etter været -da går vi ut uansett vær. De som har regntrekk til fløyte/klarinett må ta det med (uansett vær).

Pass på at marsjutstyr er med i sekken hver gang, det er ikke så lett å finne annet om man har glemt..

Vi går fra Odderhei med en gang vi er klar neste tirsdag, går opp til den nye skolen og har en liten pause der, før vi marsjererer sammen med HK , og ender tilbake på Odderhei ca kl 18.30.
NB! vi vil gjerne ha med aspirantene også fram til 18.30, så de får øvd sammen med hele korpset.

JK2 har "graduation party" kl 19-20 samme dag - det er lov å pynte seg litt :-) Vi har mat og godis, litt taler, utdeling av diplomer og medaljer - gå ikke glipp av dette :-)

 

 

29.4:

Første marsjøvelse idag - det gikk veldig fint ! Nå er også marsjhefter og noteklyper i orden.

Idag gikk vi bare på parkeringsplassen - neste gang går vi ut i gata. NB! husk å ha med jakke, selvom det virker varmt - det var mange som frøs veldig idag.

Samme opplegg neste gang, felles AK og JK marsjøvelse først kl 17.00, så fortsetter JK inne etterpå.

JK: øve godt og nøye på Ja, vi elsker + Her kommer vi

AK: øv dere på å gå og spille hjemme !

22.4:

Vel overstått påske:-)

Lite folk på JK øvelsen denne gang, så vi fikk ikke gjort alt vi hadde planlagt, dessverre.

Fra nå av blir det marsjøvelser hver uke - kle dere etter været ! Ellers er gymsalen opptatt til etter 17.mai, så JK må øve i musikkrommet (AK på tekstilrommet). Det er trangt, men vi får bare innrette oss så godt vi kan.

NB! Det er også viktig at alle er på plass fra kl 17.00  -  det er i starten av øvelsen vi er ute, for å kunne øve sammen med AK.

Dersom noen fortsatt mangler marsjhefte og noteklype, trenger Torgeir (464 45376) melding om dette så raskt som mulig, slik at det kan ordnes før øvelsen starter neste uke.

Rekkefølgen i marsjheftet blir: Hvis dine ører henger ned / Patriots on Parade / Rødt og Svart / Her kommer vi / Ja, vi elsker. (Ikke alle har alle disse i lite nok format, det får dere på tirsdag).

 

 

8.4:

Denne uken spilte AK og JK sammen på marsjer som vi skal ha felles ute etterhvert.

Men først fikk vi besøk av Påskekyllingen, Kua, Frosken, Løven og Elefanten, det var stor stas:-) De kom hoppende inn fra garderoben og spilte for oss, og jammen delte de ut påskeegg til alle musikantene også. Det var IKKE lett å vente til etter øvelsen med å åpne det..

JK fikk et nytt stykke i 4 satser, som handler om dinosaurer - og det kan man lett skjønne når man hører musikken... Denne skal JK ha til høsten, men vi skal smake litt på den i vår, ikke minst etter 17.mai, i år blir det slik at AK går over i JK, og JK2 går over i HK fast etter at utespillingene er ferdig.

JK2 bør merke seg at det blir "Graduation Party" for dem tirsdagen før 17.mai, rett etter øvelsen. Mer info kommer, men sett av tiden !

Torsdag 10.4 er det Åpen Dag i Valsvigveien - håper så mange juniorer som mulig kommer dit , og hjelper til med å la nye interesserte prøve instrumenter. Kl 17.00-19.00

Etter det ønskes det GOD PÅSKE til musikanter og foreldre.

Husk at det er øvelse tirsdag etter påske (3.påskedag)

 

1.4:

Siden forrige øvelse har vi hatt tre konserter, og begynner å bli svært så rutinerte på Hjertnesprogrammet :-) Til fredag er det to nye skolekonserter - oppmøte på Kringsjå kl 08.00 presis.

Det ligger bilder fra forrige fredags konserter på minskole.no /dvergsnes og /vardasen, og det ligger fra søndag på /sjostrand (finn mssm skolemusikken i venstre spalte).

Det er mange interesserte elever på listen, og skolene melder at de er veldig fornøyd med konsertene:-) Det blir spennende å se hvor mange nye aspiranter det blir i år.

Neste torsdag er det Åpen Dag 10.4 kl 17-19 i Valsvigveien, håper på masse hjelp fra JK til å vise fram instrumentene.

Til neste øvelse: øve på Her kommer vi

Neste gang blir det delt ut et nytt stykke, det såkalte "Dinosaur-stykket" som jeg har fortalt JK om :-)

 

 

25.3:

Høy stemning i JK etter seier på Hjertnesfestivalen :-)

Vi hadde besøk av deler av HK, som skal være med på rekrutteringskonserter de kommende to fredagene.

Etter is i pausen, ble det spontan øving på ny korpssang, som noen kreative JK jenter hadde diktet i bussen på vei hjem. Det viste seg å være en kjempegod rekrutteringssang , så den går rett inn i programmet på rekrutteringskonsertene. For noen flinke musikanter vi har !!

Vi ses på Dvergsnes Valsvigveien kl 08.00 sharp på fredag - da er det på tide å hanke inn flere nye aspiranter :-)

Det er nytt rekrutteringsopplegg i år, hvor interesserte får være med 3-4 mandager i vår og prøve instrumenter, ha musikklek, og få vite mer, slik at de kan bestemme seg for om de vil begynne i korpset. De som begynner får instrumenter i slutten av mai, noen første spilletimer, og deretter kan de ha instrument med seg hjem i sommer.

Neste tirsdag er det fokus på marsjer til utesesongen: øve på Her kommer vi ! Slagverk: øv også på Rødt og Svart.

 

18.3:

Nå er vi veldig klare for å dra på tur :-)

Takk for god konsentrasjon og fin gjennomkjøring i går !

NB! Husk å sette stykkene i rekkefølge helt først i permen før vi reiser.

Patriots on parade / Proud Mary / Apache / Celtic Air & Dance

Vi ses på lørdag :-)

 

Neste uke blir det forberedelse til Rekrutteringskonserter allerede neste fredag 28.3 + fredag 4.4. Da spiller vi Hjertnesprogrammet.

Søndag 30.3 er det Bydelsmarked med konserter i Møvighallen mellom 12.00 og 16.00 - alle korpsene våre deltar :-) Også her vil Hjertnesprogrammet bli brukt.

Deretter er det full fokus fram mot utespillinger og vår egen festival :-)

 

 

11.3:

Siste innspurt til Hjertnesfestivalen nå :-)

Stykkene sitter ganske godt, det som er fokus nå på slutten er å konsentrere oss godt når vi spiller, slik at vi får med alt vi vet vi skal gjøre.

Det er viktig å repetere stykkene hjemme, selvom om man tenker at man kan stemmen sin. Vær nøye og få med alle detaljer, og ikke minst: bruk ørene og lytt på det du spiller :-)

 

25.2:

Nok en fin øvelse, dere er gode :-)

Vi fikk tatt masse finpuss på enkeltsteder i stykkene, og tilslutt hadde vi en gjennomkjøring av hele programmet. Vi er godt i rute, og har enda noen øvelser til å få plass de siste detaljene.

Rekkefølgen blir:

Patriots on parade / Proud Mary / Apache / Celtic Air & Dance

Sett notene HELT framst i permen i denne rekkefølgen før neste øvelse!

God vinterferie :-)

 

18.2:

Idag var vi igang når vi skulle, veldig fint at dere var ute i god tid, håper det fortsetter sånn :-)

Håkon komponist var på besøk, og fant raskt tonen med musikantene. Plutselig var han på plass i slagverkgruppa og spilte med :-)
Det var kjekt å spille litt av JKs "yndlingsstykker" for ham, slik at han fant ut hva vi liker å spille. Det blir spennende å se når det etterhvert kommer spesialskrevet stykke til oss ! Det var stor skuffelse og mange protester da han måtte gå videre til AK og HK..

Nå er det virkelig mye som er på plass i Hjertnes stykkene, og kun detaljer som gjenstår. Mye av dette har mest med konsentrasjon å gjøre. Neste uke kommer vil til å bruke mest tid på andre ting, men også få på plass noen enkeltsteder på konkurransestoffet.

Til neste uke: Øv på det du har mest lyst til ! "kosespilling" er også nyttig :-)

 

11.2:

Takk for god konsentrasjon og innsats idag !

Idag har vi jobbet med detaljer, særlig i Celtic Air and Dance. Å få med styrkegrader, staccato,legato,accenter etc gjør stykkene enda finere :-) Blyanter var flittig i bruk... Husk å øve den rolige delen med myke toner, og prøv å se for dere at dere spiller til en dere bryr dere masse om, som trenger noen varme ord..Dette gjelder enten dere har melodi eller andre ting :-) Hør hvor flott det blir...

I den raske delen må alle øve veldig nøye på buer, prikker,streker og accenter - ingen "juksing" :-) Først sakte og så opp i tempo

Neste gang tar vi opp igjen Celtic for å høre på det som jeg har skrevet over her, og etter det blir det mest fokus på Apache og Patriots on Parade.

Vi får også besøk av en komponist som skal skrive et jubileumsstykke til korpset, JK får en egen sats :-) Viktig at alle er på plass til kl 17.00.

4.2:

Fullt lag (med unntak av en syk) og god driv. Øvingshelg virker bra både på Spilleglede og Samhold og Motivasjon og Mestring.. Forhåpentligvis også på Raushet og Respekt :-)

Kjekt å ha med en gjeng fra AK - fortsett med å komme inn etter deres øvelse !

Mathea var den heldige vinner av øvingskonkurransen - gratulerer !

Mange flere på sommerkurslisten også - det meldes også fra HK. Vi kontakter etterhvert foreldrene til de som har sagt seg interessert, og sjekker ut om påmelding er aktuelt. Kanskje blir det rekorddeltakelse fra RSM i jubileumsåret ?

Programmet til Hjertnes har slått veldig godt an blant musikantene, og både Apache, Celtic Air and Dance og Proud Mary ser ut til å være favorittstykker. I tillegg kommer vi sannsynligvis til å ta med Patriots on Parade.

Vi har fortsatt en god del finpuss igjen på disse stykkene, men vi ligger mye lenger framme i løypa enn vi pleier på denne tiden, så det lover godt !

Til neste gang: øve spesielt på Her kommer vi - marsjen

 

28.1:

Fortsatt god driv og god stemning :-)

En appell til foreldre: vi kommer nesten aldri lenger igang før kl 17.10, vær så snill å prøve å komme 10 min før, slik at vi er spilleklare kl 17.00 :-)

Nytt stykke delt ut denne uken, og på seminaret kommer det ett til, det heter noe så mystisk som "Ouverture til et sykkelstyre".... hmm....

Noen aspiranter er nå med i juniorkorpset etter at de er ferdig med sin øvelse, vi ønsker dem velkommen, og håper flere blir med etterhvert. JK1 og JK2 er kjempeflinke til å hjelpe dem, synes jeg:-)

Vi ses på lørdag, gleder meg til flott helg med flotte folk !

 

21.1:

Kjempeframgang på Proud Mary :-) Nå har vi kommet oss gjennom hele, og rytmen har blitt forståelig i de ulike gruppene. Etterhvert skal vi sette opp tempoet også. Fortsett å spille på stemmen din hjemme ! Øv på å spille ekstra godt ut når du har melodi.

Også Celtic Air and Dance går det fint framover med.

Virkelig imponerende konsentrasjon i alle grupper - da blir det gode resultater !

Til neste uke er det fint å bruke tid hjemme på Apache og Patriots on parade.

Jeg har også lovet å dele ut et nytt stykke neste gang..

Ellers var Malin innom og snakket varmt om sommerkurs - det ser ut til at mange kan ha lyst til å prøve å delta :-) Mer info kommer på seminaret og på foreldremøtet.

 

14.1:

Framgang å spore på nytt stoff allerede, det er bra :-) Høres ut til at endel har sett på de nye notene hjemme, noen også med instruktører. Husk at det er lov å spørre dem om hjelp !

Ikke så mange som har hørt på lydfilene,synes jeg - oppfordrer fortsatt til å gjøre det, da blir det gøyere å øve på det :-)

Seminar første helg i februar nærmer seg - da skal vi få knekt de fleste kodene på det som kan se litt komplisert ut.

Det kommer nok et stykke eller to i tillegg også.

Til neste gang: Øve spesielt på Proud Mary og Celtic

 

 

 

7.1:

Takk for kjempebra start på det nye året ! Det var veldig trivelig å treffe dere igjen, det er ivrige, flinke og konsentrerte musikanter vi har med å gjøre :-)

Omtrent bare nytt stoff igår - vi lyttet på stykkene mens vi leste egne stemmer, og bladlesningen gikk deretter kjempefint.

Marsjer er delt ut allerede, slik at de kan øves på innimellom, og ligge og "godgjøre" seg før utespillingen starter. Noen synes nok at enkelte av dem er vel lette, men husk at det kan være greit å ha noe som er lett å spille også, slik at vi lettere får til kombinasjonen av spilling og marsjering :-)

En artig erfaring for musikantene så det ut til å være da vi tok opp igjen Celtic Air & Dance, som vi "snuste" på i høst. Nå var den plutselig blitt veldig mye enklere å spille ! Vi var enige om at alle lært masse også det siste halve året, det er gøy å se. Lett for å glemme å legge merke til sånt innimellom :-)

Til neste gang: Lytt på lydeksemplene, og se særlig på Proud Mary. Be gjerne instruktøren om hjelp !

Øvingsskjemaer:

Bendik ble vinner av trekningen av "Juleøvingsskjemaet" - gratulerer !

Nytt skjema ble delt ut -ta det opp av sekken og begynn å fylle ut .. Lodd må gjemmes på (gjelder kun lodd fra 2014). Alle øvingsskjemaer framover må tas vare på - de er grunnlag for å samle poeng til øvingsmedalje på slutten av semesteret. I tillegg blir det som før månedlige trekninger. Vi opplever ofte at musikanter har glemt skjema hjemme - fint om foreldre hjelper til med å huske dette hver måned, det blir sendt påminnelse på sms rett før :-)

Har dere spørsmål rundt øvingsskjemaet: kontakt Nils Tore nilstore@powermail.no

 

 

2013:

10.12:

Takk for igår - håper det ble mange gevinster på dere :-)

NB! endring i oppmøtetid til øvelsen i Søm kirke mandag 16.12: JK møter 17.15 - ferdig kl 19.00

Det er ingen spilletimer neste uke.

Fra mandag til tirsdag kan instrumentene stå igjen i kirka om man ønsker det.

I starten øver vi sammen med AK, så på vårt eget program, på slutten sammen med HK (fellesnummer Deilig er Jorden).

Øv spesielt på :

Rockin' around...(vi dropper siste 10 taktene)

Joy to the world

Deilig er Jorden

 

 

03.12:

Denne gang hadde vi besøk av AK, og øvde på Bjelleklang sammen. Det kommer til å bli bra :-) På julebasaren neste uke spiller vi det for foreldrene.

Det er viktig at JK fortsatt øver på stykkene som skal brukes på julekonserten. Det er stadig framgang, men alt er ikke på plass ennå. Spill gjennom hjemme, øv mest på de vanskeligste taktene, og husk å telle inni deg mens du spiller, så noteverdiene blir riktige.

Noen føler sikkert at de kan stemmen sin nå, men det er likevel behov for å repetere det hjemme, særlig i forhold til tellingen :-)

Neste uke er det julebasar - se egen info om dette. Det er ikke fellesøvelse før julebasaren.

 

 

 

26.11:

Takk for god innsats idag :-)

Vi har mye å øve på nå, og kort tid til konsert, så viktig at alle er på plass hver gang framover !

Stor framgang på stykkene som ble delt ut sist !

På det vi har holdt på med en stund, begynner stemmene virkelig å sitte, de som gjenstår er konsentrasjon og lytting mens vi spiller, slik at vi blir helt samstemte :-) Det skal ikke mye til av manglende presisjon før det går veldig ut over hvordan det låter. Dette pleier å komme seg veldig når vi nærmer oss konsert.

Øv godt, særlig på de nye stykkene til neste gang. Da får vi besøk av AK, og skal spille fellesnummeret vårt med dem, det kommer til å bli en kul utgave av Bjelleklang :-) Hvis stemmen går for høyt, er det lov å legge ned.

Rockin' around må også ses på - her er det rytmen som er utfordringen.

Neste øvelse er siste ordinære før konserten. Så skal vi spille noen av stykkene på Julebasaren 10.12, og så har vi heldigvis også ekstraøvelsen i kirka dagen før konserten.

Full kirke og god julestemning gleder vi oss til :-)

19.11:

100 % frammøte i går - veldig bra :-)

De tre stykkene vi har jobbet med i det siste begynner virkelig å ta form - nå er det finpuss og musisering igjen, så gleder vi oss til å spille dem for publikum !

Nye stykker utdelt :

Bjelleklang (hvor AK skal være solister med JK) : øve på denne hjemme; hvis stemmen er for lys, er det lov til å legge ned, be gjerne instruktør om hjelp.

Rockin'around the christmas tree: vi har en litt forkortet utgave av denne - for noen av stemmene kan rytmen være litt vanskelig å lese, men når dere har skjønt den, kommer det til å gå helt fint. Vi avtalte i går at alle også skulle øve på denne hjemme - viktig at det gjøres fram til neste uke hvis vi skal rekke å øve den inn til konserten ! også her går det an å be instruktør om hjelp.

 

 

 

12.11:

Nå er vi også i gang med Joy to the world - vi kom gjennom hele denne idag til tross for at den var helt ny, dere begynner jammen å bli gode til å bladspille !

Neste gang kommer et stykke til.

Øv på Joy to the world hjemme og Trilogy of carols (vær nøye med noteverdier og styrketegn).

Alle fikk med seg julekalendere for salg - det blir spennende hvem som klarer å selge mest ? fine premier...

Søndag 17.11 kl. 17.00 har HK konsert sammen med Sørnorsk Ungdomsstorband i Valsvigveien (gratis inngang). Håper mange tar turen for å høre på :-)

 

05.11:

Nå er vi godt igang med nye stykker, og juniorkorpset imponerer med god framgang i bladspilling ! (musikantene får forklare foreldrene hva dette betyr :-)  ) Kjekt å se at utviklingen går så raskt, og tror vel kanskje de selv også merker forskjell på disse tingene.

Vi bruker stykkene vi spiller til å lære litt teori, musikkbegreper etc., og musikantene er flinke til å følge med, og ivrige etter å svare når jeg spør. Våkne barn som dere kan være stolte av :-)

Øvingsskjema-general Nils Tore var innom, og denne gang var det Elise som vant (billetter til Reisen til Julestjernen..). Nye skjemaer er delt ut, så om en måned er det nye sjanser - flott om foreldrene hjelper til med å ha litt fokus på dette, og skrive på poeng etterhvert.

TIl neste gang må alle se på Joy to the world, den begynner vi på da. Se gjennom notearket, prøv å spille stemmen, og vær veldig nøye med hvor lenge hver note varer :-)

 

 

29.10:

Takk for flott innsats i Arendal :-) Dere er best når det gjelder :-)

Idag var det kø for å bli tatt bilde av med pokal og diplom..

Mange borte idag av ulike grunner, så vi leser dommerkommentarer på nytt neste uke. Og det blir ny sjans til å ta bilde da for dem som vil det.

Dommerkommentarene ligger helt nederst på siden her, som vedlegg, om dere scroller ned.

De som var borte i dag får noter på mail imorgen, slik at dere kan øve på det før neste tirsdag.

Det er 3 ny stykker hittil, til neste gang er det fint om dere øver på Fanfare for a Holiday Celebration og Trilogy of Carols.

Tiltross for fravær, fikk vi gjort masse bra idag, mye god bladspilling ! Jeg merker stor framgang på det fra sist vi hadde nytt stoff, veldig bra !

Poeng for forrige uke: 100 poeng for lørdag og 100 for søndag. Pluss 50 for de som var på Vardåsen fredag, og samme for Kringsjå kommende torsdag (Etter nyttår skal vi også på Dvergsnes og Strømme).

 

22.10:

Nå er det siste innspurt-uke, og vi gleder oss til å spille i Arendal :-)

Stykkene låter bedre og bedre, men vi finpusser selvfølgelig så mye vi kan.  Med fullt fokus og konsentrasjon skal det gå veldig bra. Og det kommer, det er jeg helt sikker på :-)

Viktig at alle er på plass på lørdag - først øvelse kl 10.00 presis - så konsert i Valsvigveien 12.30, og deretter Korpsfest.

Lurt å spille hver dag fram til dette - god form er bra å ha :-)

Imens holder jeg på å klargjøre ny musikk til øvelsen neste uke - da er det helt nytt program.

 

 

 

 

15.10:

Takk for utrolig bra øvelse idag :-)

Idag var vi også igang kl 17.00 presis,veldig bra!!

Nå begynner virkelig konsentrasjonen å komme seg, og vi sikter oss godt inn mot konkurransen 27.oktober. Det er finpuss igjen å gjøre, men det klarer vi fint.

Ulven Åsne, Bestemor Birk, Maja Rødhette og Jegeren Bendik var kjempeflinke idag - nå har vi også regien på Rødhettehistorien på plass. Gled dere til å se og høre !

Neste gang blir det ekstra fokus på I got Rhythm, tromboner og kornetter kan øve på solostedet på takt 21, øv på å spille fra takt 13 mens dere sitter, og reis dere opp på takt 21, så blir det lettere på øvelsen.

Slagverk: øv nøye på de taktene som er annerledes - det vil som regel si rett før et nytt tall :-)

Alle: øv på takt 37: det skal være like raskt og veldig svakt - øv på å holde tempoet oppe .

Tenke sjæl: Ape og delfin stemmer må sjekke ut fortegn, lett å glemme noen innimellom :-)

Ellers tror jeg alle vet hvilke takter rundt forbi som trenger litt ekstra finpuss hjemme.

Husk å skrive på øvingsskjemaet.... :-)

 

08.10:

Idag var det første gang det var trekning på nytt øvingskort-opplegg. Den heldige vinner av to billetter til Tine Thing Helset konsert var Birgitte :-)

Loddene de har opparbeidet seg gjemmer de på, og ved neste trekning legges disse i potten igjen sammen med nyopptjente lodd :-)

Nye øvingsskjemaer er delt ut, så det er bare å kjøre på !

Vi er nå i innspurten på innøving av stykker til Regionmesterskapet i Arendal 27.oktober.

Fortsett å øve på disse hjemme, så alle blir sikre på stemmene sine. Mye sitter nå bra hos hver enkelt - utfordringen er å ha full konsentrasjon og fokus når vi øver, og lytte på hverandre, slik at det blir en flott helhet.

Fint om dere snakker litt om dette hjemme :-)

Lørdag 26.10 blir det øvelse på vanlig sted fra kl 10.00, og så blir det felles konsert med HK i Valsvigveien 12.30 (varighet ca 30 min). Deretter blir det Korpsfest !!!

 

24.9:

Nå er vi enda nærmere å ha opplegget klart for Arendalsprogrammet :-)

Roller er fordelt på Rødhettestykket, vi kommer tilbake til kostymer over høstferien.

På Tenke sjæl har vi lagt inn sang på et av versene, det blir knallbra !

Husk at stykkene må ligge i rekkefølge framst i permen - se under her under forrige ukes øvelse.

Øvingsskjema: første runde trekkes etter høstferien - det er fortsatt mulig å samle saftig med poeng !

Info om Arendal kommer snart- merk at det blir øvelse, konsert og korpsfest (stor jubel blant musikantene..) på Dvergsnes 26.10 (ca 10.30 - litt utpå ettermiddagen) og dagstur til Arendal på søndagen.

Det er fint om alle kan beregne god tid ved øvelsens start slik at vi er spilleklare kl 17 (gi evt beskjed om det ikke er mulig å få til).

En utfordring til slutt: Denne høsten har Merete strevd fælt med å få foreldre til å være verter - vi har nå kun en person hver gang til å rydde etter JK øvelsen, og det er altfor lite. Jeg håper dere som henter barna kan stikke innom og ta noen stoler, evt et lass ut til lageret mens barna pakker ned sakene sine, hvis flere er med går det utrolig mye kjappere :-)

God høstferie !

 

17.9:

Takk for veldig effektiv øvelse :-)

Seminaret hadde gjort underverker, og nå har vi kommet veldig mye lenger på stykkene vi holder på med, mye låter veldig bra !

Til neste gang er det viktigste å øve på:

Little Red in the Hood - takt 74 og ut (+ de tingene tidligere i stykket som dere vet fortsatt trengs å øves på i noen grupper). Husk at styrketegn, buer/prikker/aksenter etc. også må øves på, ikke bare noter og fortegn :-)

Neste gang blir det lagt fram en liste hvor dere kan skrive på hvilke roller dere har lyst til å ha - vi trenger kun 5 stk, og jeg plukker ut blant de som har meldt seg på hver rolle (vi må samtidig sørge for at alle stemmer er dekket)

Til neste gang må alle også ha lagt disse stykkene i rekkefølge HELT framme i permen sin:

I got Rhythm

Little Red in the Hood

March of the Crusaders

Tenke Sjæl

 

 

 

10.09:

Idag hadde vi besøk av AK, og brukte litt tid på å bli kjent med dem. JK fra flinke til å ta imot dem og være slik at de følte seg velkomne, veldig bra :-)

Fram til helgen er det viktig at alle sjekker ut taktene fra 45 til 52 på Little Red in the Hood - her er det masse fortegn.. Sjekk bak i læreboken, der står det som regel en greptabell, forsøk å finne ut av det på egenhånd. Så hjelper vi selvsagt i helgen om dere ikke finner ut av det.

Vi gleder oss til helgen, ses på lørdag :-)

 

03.09:

Denne uken var det felles pause for JK og AK, så de kunne bli litt kjent.

Neste uke skal JK og AK spille sammen fra 17-18, det blir spennende:-) Det blir en fin måte å bli litt mer kjent på også, og det legger et godt grunnlag for å være sammen på seminaret.

Det var gruppeøvelse på slutten igår, håper alle følte at de fikk litt mer hjelp til de nye stykkene.

Det er viktig å si fra dersom dere føler noe er for vanskelig - si også fra til instruktørene, så hjelper de med å øve litt på korpsstykker i starten. Viktig at foreldre prøver å fange opp dette, og gi beskjed. Motivasjonen kan fort stupe om det er litt manglende mestringsfølelse i en periode. Dette er helt vanlig når AK blir JK1, og går som regel fort over med litt støtte :-)

Premie for romrydding i Tyskland: De som vant tur til Kilden blir kontaktet på mail/sms - det er nå satt dato, og dere skal få gå på Carmen ! Kjempeheldige, altså :-) Mer info følger.

Å øve spesielt på til neste gang: Little Red in the Hood

 

 

 

 

28.08:

Idag var så godt som alle på plass - veldig bra ! De som var borte sist hadde fått noter på mail, og alle hadde printet og tatt med, kjempefint :-)

Fortsatt må det gå seg litt med nytt kull, men jeg synes vi er godt igang.

Neste gang blir det gruppeøvelser siste timen, viktig at ALLE er på plass da også - da hjelper vi ekstra på hver instrumentgruppe, slik at det blir lettere å få til de nye notene.

Å øve på til neste gang:

- Hele I got rhythm (her kom vi langt idag...)

- Hele Cha-cha got'cha

- Little red in the hood: fra takt 81 og ut

Til neste gang kommer jeg til å telle opp alle "fjesene" dere har stemt idag, så snakker vi litt om hvordan resultatene ble.

Det ble også delt ut nye, kule øvingskort idag - husk å notere poeng !

 

 

21.08:

Velkommen tilbake etter sommeren !

Veldig kjekt å se dere igjen igår.  Og SÅ bra som det gikk, jeg er veldig fornøyd !

Kult for aspiranter å bli Junior 1 og kult for Junior 1 å bli Junior 2, det var lett å se :-)

Stykkene som ble delt ut er sendt på mail til de som ikke var på øvelsen igår - håper vi ser dere neste tirsdag.

Til neste gang vil jeg bare at dere skal "lukte" litt på stykkene hjemme, se gjennom notene, prøv å spille det du får til.

Husk at om noe ser vanskelig ut i starten, så vil du få god hjelp til å finne ut av det !

Det ble også delt ut en ny type øvingsskjema: NB! flott om foreldrene også leser det godt - og husk at hjemmeøvings poeng/minutter skal ganges med 2.. Framover blir det månedlige øvingsskjemaer, slik at det ikke blir så lenge å vente :-)

Skjemaet legges ut på nettsiden ganske snart.

NESTE GANG ER DET VIKTIG AT DE SOM HAR SOMMERØVINGSSKJEMA HJEMME LEVERER DET - DA BLIR DET KÅRING AV PREMIE !

 

 

18.06:

Da var vi ferdig med øvelsene for i år - nå gleder vi oss til Tysklandstur 20.juni !

Så ønsker vi alle en riktig god sommer, og så ses vi 20.august til nytt semester, med masse spennende,ny musikk og fine opplevelser med Spilleglede og Fellesskap :-)

Ps. husk sommerøvingsskjemaene for de som har lyst til å være med på det,det ligger på nettsiden hvis du ikke fikk det med deg hjem. Hmmm, hvordan var det nå igjen...doble øvingspoeng for øving i kano,ja...men kunne kanoen stå i hagen ? eller i stua ? hmmmm :-)

 

 

 

11.06:

Takk for flott innsats på Åpen Dag ! Dere var strålende flinke med gjestene som var innom og prøvde instrumenter :-) Nå håper vi på ca 30 nye fra høsten, pr idag er det 23 på listen.

Pga mange bursdags- og fotballkampfravær ble det smått med konsertspilling igår, men til gjengjeld så det ut til at dere fikk prøvd dere rundt på masse instrumenter, med god hjelp av musikantvennene deres.

Husk å øve på Halling og DS marsj til neste gang - neste tirsdag er det felles øvelse med AK, og utdeling av øvingsmedaljer etc.

Husk å ta med øvingsskjema !!

Øvelsen 18.6 er fra 17-19

 

04.06:

Dere var kjempefine ambassadører for korpset på rekrutteringskonsertene , bra jobba ! Det blir spennende å se hvor mange nye som begynner.

I går hadde vi en god prat om hva JK skal gjøre på Åpen Dag, tror de fleste gleder seg til å hjelpe nye til å prøve instrumenter :-) Alle møter 16.30, og det blir masse pauser og litt mat også, underveis. I tillegg blir det flere småkonserter. Ha med ALLE noter ! Vi er ferdig ca 19.30.

Vi hadde også en flott idemyldring i går, hvor alle i JK var med på å komme med innspill på mange forskjellige ting, som Hva synes du JK skal gjøre mer av neste år ? Hva gleder du deg til når du begynner i HK ? Hva synes du kan virke litt skummelt når du begynner i HK ? og mange flere ting :-)

Dere var imponerende flinke til å skrive ting på arkene, jeg lover at vi leser alt sammen :-) Under Bilder i hovedmenyen  finner dere noen bilder fra noen av gruppene..

 

28.05:

Vi er klare for rekrutteringskonserter, det blir gøy å spille for kameratene deres ! Husk å minne dem om at det går an begynne i korpset også for de som går i 4. og 5.klasse :-)

Harry Potter gjeng husker å ha med kostymer ?

ALLE: HUSK AT MARSJHEFTET SKAL VÆRE MED !

Vel møtt !

 

21.05:
Vel gjennomført 17.mai, dere var kjempeflinke ! Det hørtes ut til at dere hadde hatt det gøy :-)

Nå er det snart rekrutteringskonserter, vi fikk repetert veldig mye i går, så med litt finpuss neste tirsdag er vi klare til nytt oppdrag.

Husk at det var litt av hvert som dere skulle repetere på egenhånd hjemme også(se listen under)

Jeg lovet dere å sende rekkefølge til den sorte permen i dag, men ser at det er litt vanskelig å forklare her..

Sørg for at disse stykkene står framst i permen før neste tirsdag, så dere slipper å lete lenge, så tar vi den endelige rekkefølgen da:

-Pirate Suite sats 2
-Harry Potter : Hedwigs theme og Hogwarts march
-Pirates of the caribbean
-Smoke on the water
-Dedication
-Locomotion

I tillegg må marsjheftet være med inn på hver eneste øvelse :-)


14.05:
Nå er vi klare til 17.mai :-)

Vel møtt i Valsvigveien 07.30, der starter vi med felles frokost før vi drar inn til byen.

Alle fikk en liten marsjrekkefølge-lapp i går, sett den gjerne i marsjheftet.

I gata spiller vi :
Peacemaker (kun HK)
Prinsessemarsjen (AK/JK)
Gammel Jegermarsj (kun HK og JK2)
Norge i rødt,hvitt og blått (kun JK og HK)
Liberty Fleet (kun HK)
Fighting Falcon (AK/JK)

i tillegg skal JK ha Ja, vi elsker i marsjheftet. DS marsj skal også være i marsjheftet, men vi spiller den ikke mens vi går, men muligens når vi står i ro.
JK2 kan også ha Albula , den blir evt spilt med HK mens korpset står i ro.

NB! alle som har regntrekk til fløyte/klarinett MÅ ta det med fredag morgen.

Vi satser på opphold, men om det er utrygt for regn, så har korpset regnfrakker til alle. Husk varmt tøy under uniformen hvis forholdene tilsier det.

Les utsendt info nøye !


07.05:
Det nærmer seg 17.mai, og vi er godt i gang med både marsjering og marsjspilling.

Men det gjenstår litt finpuss for hver enkelt: Det er viktig å kunne marsjene VELDIG godt, slik det låter bra ute. Det er ikke helt det samme som å sitte inne og spille.
Selv om du føler at du kan marsjene nå, må du likevel øve mer på dem - dette gjelder altså absolutt alle sammen!
Jeg følte at vi hadde en felles forståelse for dette på øvelsen i går:-)
Fint om foreldrene hjelper til med å minne om det

Alle må gjøre klar marsjheftet i rekkefølge FØR de kommer neste tirsdag:

1.Prinsessemarsj
2.Gammel Jegermarsj (kun JK2)
3.Norge i rødt,hvitt og blått
4.Fighting Falcon
5.DS Marsj
6.Albula (kun JK2)
7.Ja,vi elsker

Neste uke skal vi være i Valsvigveien hele tiden, og bl a ha felles marsjøvelse med AK og HK.
Spilleklare kl 17.00.
JK1 ferdig til vanlig tid kl 19.00, JK2 sannsynligvis ferdig nærmere 19.30, de skal øve noe mer sammen med HK.
Sms sendes om dette på søndag.


30.04:
Første marsjøvelse ute gikk kjempefint !
Neste uke er det ny runde, da prøver vi også Fighting Falcon March og DS Marsj ute.

Rekkefølgen til marsjheftet tar vi når vi har avtalt med HK.

Husk å kle dere etter været, og å ha med alt utstyr hver eneste gang :-)

Takk til JK2 for livlig og humørfylt diplomfest:-) Bilder legges på nettsiden etterhvert.


23.04:
Pga sterk vind hadde vi tørrtrening på marsjering i gymsalen, jeg er imponert over hvor mye som sitter fra i fjor, dere er kjempeflinke :-)

Neste gang skal vi helt sikkert ut, så pass på å kle dere etter været.

NB!NB! Gjentar at marsjhefte, noteklype og evt bæreseler MÅ VÆR MED HVER GANG - de fleste har nå utstyr, men ikke alle har det med.
Dersom noen mangler utstyr, send gjerne sms til Torgeir snarest mulig, slik at han kan sjekke at vi har på lager; 464 45376.

JK2: neste gang blir det diplomfest for dere fra 19.00-20.00, med mat, tale, kullbilde og høytidelig utdeling av diplomer for gjennomført asp/juniortid. Viktig at alle er med da :-)


16.04:
Vi er i gang med marsjer, og det går over all forventning:-)
Så har vi også et par stykker "på lager" som vi skal plukke fram igjen etter hvert.
Neste gang kommer det i hvert fall et nytt,lite stykke som vi skal bruke både på Tysklandstur og i andre sammenhenger.

I går hadde vi besøk av AK, og øvde marsjer sammen med dem. Det gikk kjempefint !

Husk å ha med ALLE noter hver gang - også gamle stykker - vi skal bruke noen av dem på rekrutteringskonsertene.

NB! marsjhefter og noteklyper må være med i sekken HVER GANG, uansett værmelding. De som ikke har, vil få neste gang.
Kle dere for uteaktivitet hver uke framover, det vil bli marsjøvelser uten nærmere forvarsel.

Kvelden ble avsluttet med bilder, film og kaker sammen med AK og HK - kjekt å feire god innsats under Hjertnesfestivalen :-)

JK2:
Dere fikk Gammel Jegermarsj i går - i tillegg får dere to marsjer til, som dere skal få spille sammen med HK:-)
Vi kommer tilbake til dette, men begynn å øve på den dere har fått..

Det blir JK2 fest med diplomer og stas tirsdag 30.4 kl 19-20, sett av tiden så kommer det mer info !09.04:

Takk for flott innsats i helgen - det var gøy at vi klarte å prestere helt på høyden av det vi kan, dere er best når det gjelder...Jeg er veldig stolt av dere :-)

Grunnlaget for en slik god framføring er grundige forberedelser i forkant, slik at vi kan sakene våre, og er trygge og har overskudd til å musisere når konserten kommer. Det klarte vi til gangs :-)

De som ikke var med til Hjertnes har derfor også sin del av æren for resultatet - dere har ALLE vært med på å gjøre forberedelsene så gode at vi fikk full uttelling :-)
Viktig å huske på for de som ikke var med...
Og så håper vi selvsagt at vi er fullt lag ved neste anledning.

Nå er det marsjfokus - et par ble delt ut i går, mer kommer.
Husk å ha med ALLE noter framover, også de vi er ferdig med for en stund, plutselig har vi bruk for dem..

Alle som har må også ha med seg marsjhefte og noteklype, så vi vet hvem som har og hvem som trenger nytt.

Gratulerer til alle flotte solister i går - dere er kjempeflinke :-)


02.04:

Da er vi i gang etter påskeferien, og denne uken er det siste innspurt før tur til Hjertnes på lørdag.

Husk ekstraøvelse i HK s lokaler i Valsvigveien torsdag 17-18.30 !
Husk å sette notene i rekkefølge - se forrige uke lenger nede her.

Stykkene sitter nå bedre enn noen gang, musikantene begynner å spille med overskudd, og det høres godt - mye fin musisering fra unge juniorer, dere er kjempeflinke :-)

Neste tirsdag er det solistkonsert fra 17-18.30, deretter er det utdeling av nytt stoff.
(mandag 8.4 er det vanlige spilletimer)


19.03:

Igår hadde vi gjennomspilling av hele programmet i sammenheng - uten en eneste stopp...Det er kjempebra !
Nå er det siste finpuss igjen, så er vi veldig klare til å framføre programmet vårt.

Til øvelsen tirsdag 2.april må alle ha satt notene i rekkefølge, helt framst i permen:

Dedication...(settes inn slik at man slipper å bla om)
Locomotion
Pirates
Smoke on the water

God påskeferie !


12.03:

Studenten vår, Ellen Marie, var på besøk igjen - hun har skrevet et lite stykke bare til JK :-)

Ellers var det god innsats på Hjertnes stykkene - mer og mer kommer på plass og vi er godt i rute.
Som varslet sist, er DS marsj byttet ut med Smoke on the Water, noe det var stort gehør for i korpset :-)
Men DS marsj-fansen trenger ikke gråte; denne skal også brukes masse framover..

Denne gang var det felles pause med AK, og JK fikk i oppdrag å hilse på minst en aspirant de ikke kjente fra før..Vi fortsetter med dette når det er utevær framover (litt for trangt i gangene i innevær). Målet er at gruppene skal bli bedre kjent med hverandre.


Minner om å sette av tid til ekstraøvelse for Hjertnesdeltakerne torsdag 4.april 17-18.30.


05.03:
Igår hadde JK besøk av Nils Tore som dirigent i første økt, han var veldig fornøyd med hvor flinke de har blitt :-)

Vi øver til Hjertnesfestivalen, og er inne i siste fasen med finpuss slik at alt skal sitte.

De fleste har svart på spørreundersøkelsen, men vi mangler fortsatt noen. Håper alle disse blir med , husk at alle er viktige !

En liten justering i programmet: vi tar ut DS marsj og setter inn Smoke on the water, siden musikantene synes det er ekstra stas å spille denne :-)

Det blir en ekstraøvelse 4.april fra 17-18.30, fint om dere setter av tiden. Mer info kommer.26.02:
Da er vi igang etter vinterferien, og har begynt på innspurten mot Hjertnesfestivalen.

Alle er like viktige på laget, og vi håper å få med så godt som alle når vi drar. Det er dette programmet vi øver på nå, og det er veldig synd for musikantene å ikke få med seg resultatet av det vi øver til :-)Når programmet plukkes ut, legger vi det opp etter hele korpset..

Det kan godt være noen er i tvil fordi det er et stykke å dra, og de kanskje ikke helt ser for seg hva det går ut på.
Vi håper foreldrene kan bidra til å få dem med om de ikke ser dette helt selv ennå - erfaringen er absolutt at det er kjempegøy , og at man føler man har gått glipp av noe om man ikke var med.
Blir det for få, er det ikke mulig å stille.

De fire stykkene vi skal spille er Dedication, March & Celebration / DS Marsj / Locomotion / Pirates

Nå begynner de virkelig å låte bra, framover blir det finpuss så vi virkelig får vist oss fra vår beste side i Sandefjord :-)12.02:
Takk for nok en bra øvelse :-)

Nå begynner vi virkelig å komme langt på programmet vi skal spille i Hjertnesfestivalen.
Tror ikke jeg kan huske at vi noen gang har kommet såå langt på stykkene såpass lang tid før konkurransen, det lover bra :-)
Tiden framover skal vi bruke til finpussing, så alt virkelig sitter, og så skal vi også se litt på noen nye stykker etterhvert.

Fortsett med å øve på de taktene som er vanskeligst - begynn sakte og øv dem opp i tempo til du klarer det litt raskere enn du trenger :-)

Det begynner også å bli mange klistremerker å dele ut..veldig bra !
Tipper det blir enda flere etter vinterferien...

Husk å snakke litt om sommerkurs...JK1 på gult og JK2 på rødt er hovedregelen..

God ferie ! vi ses 26.februar.

05.02:
Flere som kom og fikk klistremerker til øvingsskjemaene igår , veldig bra :-) Håper på enda flere neste gang ?

Sofies stemme var ganske dårlig igår, men de unge håpefulle juniorer var veldig omtenksomme og var enda stillere enn vanlig, så vi fikk en god øvelse likevel:-)

Vi hadde besøk av Ellen Marie, som er praksis-student hos Sofie for tiden. Hun går på faglærerlinjen på konservatoriet, og skal være med oss noen uker framover, både for å observere og dirigere selv :-)

Fortsett å øve godt på stykkene vi har ute - det kommer seg fra gang til gang, og enda raskere vil det sitte om enda flere ser på det hjemme :-)29.01:
Igår delte vi ut Appalachian Suite - fint om alle ser på denne hjemme til neste gang :-)

Sax,horn og grovmessing må også se på solotaktene på DS marsj, øv dem laaaangsomt først, og deretter raskere og raskere, slik vi gjorde på øvelsen. Plutselig sitter de som bare det :-)

Kornetter: Solosteder på Locomotion: øv sakte i starten.. masse luft...

Nå har vi begynt å få noen som har 500 poeng på øvingsskjema og får klistremerke - hvor mange flere blir det neste gang, mon tro ??


22.01:
Det kan høres ut til at Smoke on the Water er JKs nye favoritt, den må vi liksom innom hver uke :-)

Ellers begynner stykkene å låte veldig bra etterhvert, nå jobber vi med å få detaljene på plass, slik at vi kan "musisere" og lage flott musikk ut av dem :-)

Foreldre kan glede seg til å høre på etterhvert !

Til neste gang er det fint om alle øver på de vanskeligste taktene på Locomotion og DS marsj.
15.01:
Vi fortsetter på repertoiret vi har begynt på etter nyttår, og flere av stykkene begynner alt å bli riktig så bra :-)

Snart skal vi ha resten av programmet for Hjertnes festivalen klart.

JK er sånn ca todelt i synet på om vi skal lage noen "sprell" med kostymer og andre opptrinn eller om vi kun skal fokusere på selve stykkene.
Vi går i tenkeboksen på dette, men hvis det blir noe tar vi hensyn til at ikke alle ønsker dette.
Så ingen trenger være bekymret for om de MÅ kle seg ut denne gang :-)

En oppfordring:
I pausen(e) er det lurt å bruke tiden på å være sammen ; snakke, leke, løpe fra seg litt.
Det er fint om alle kunne legge Ipad, DS og andre duppeditter igjen hjemme på tirsdagene :-)


08.01:
Da er vi igang igjen etter en god juleferie:-)
Helgens seminar ble en god start, og vi kom langt på de nye stykkene !
Vi har også tatt opp igjen noen av stykkene vi såvidt begynte på i høst.

Mye spennende på repertoiret i vår, og mer kommer etterhvert...

Det er nye fellesøvingstider: 17.00-19.00. Som regel vil det bli lagt inn to korte pauser. Dette vil kunne være litt ulikt fra gang til gang, alt ettersom hva vi holder på med.

Hilde Garby og Sofie deler nå på AK og JK. I starten vil JK har Sofie mest, mens Hilde kommer til å være med særlig siste timen. Det gir oss større fleksibilitet til å dele opp i grupper og gjøre undervisningen mer variert :-)

Vi øver nå til Hjertnesfestivalen som er 7.april. Denne gang kommer vi til å delta i 3.divisjon, hvor vi får poeng. Men fortsatt er det selvsagt en uhøytidelig konkurranse, og vi måler oss først og fremst mot oss selv, ikke andre... Det høres ut til at juniorene er svært motivert for dette :-)


19.12:
Takk for flott innsats på konserten igår - dere var virkelig kjempeflinke :-)
Det syntes tydeligvis publikum også, for mer applaus enn i går har vi vel sjelden fått..

GOD JUL til hver og en av dere - gleder meg til å se dere igjen over nyttår :-)
I mellomtiden skal jeg finne fram endel kule stykker som vi skal starte på..

Juleklem fra Sofie


Tirsdag 11.12:

Takk for flott innsats på julebasaren sist tirsdag, dere er kjempeflinke :-)

Igår startet vi på Pirates of the Carribean, den har det vært knyttet litt spenning til :-)
Etter jul skal vi øve inn hele stykket, det kommer til å låte kjempeflott, og blir veldig gøy å spille.
Og så skal vi selvfølgelig ha mange flere, kule stykker i tillegg..

Neste uke er det generalprøve og konsert i Søm kirke - få med dere så mange publikummere som mulig til tirsdag kl 18.00 !

Mandag er det fellesøvelse i kirken, 17.45- ca 19.00
Tirsdag er frammøtet 17.30.

Se desemberinfo sendt på mail (og ligger her) for antrekk etc.

Program å øve på til konserten er:
Trilogy of Carols
Psalm 42 (NB! JK2 kornett solo !)
Sleigh Ride
+ Deilig er jorden


Tirsdag 27.11:

Nå er JK klar for julebasar.
Der får dere høre en smakebit fra programmet vi skal ha på konserten i kirka 18.desember.
I tillegg blir det fellesnummer med ALLE musikantene i korpset, og JK2 skal spille sammen med HK på et par stykker.
Det blir stas !

Øv på Deilig er Jorden hjemme,og husk fortegn :-)

JK1 hadde et lite musikantmøte da JK2 dro avsted, da snakket vi litt om hva vi skal spille av stykker framover, neste øvelse kommer f eks Pirates of the Caribbean :-)
Vi snakket også om seminaret på Holte første helg i januar, hvor det blir masse gjennomspilling av ny musikk, og Tysklandstur til sommeren. Virket som om den slo an :-)
Vi snakker mer om dette på neste øvelser.

Tirsdag: 20.11:

Julestykkene begynner å sitte godt, denne gangen øvde vi ganske detaljert på et av stykkene, musikantene er så flinke at det går an å få på plass finpussen også - da blir det flott musikk av det :-)

JK 2 øver fortsatt på Rockin'around; det var virkelig god framgang på denne fra forrige uke, bra jobba !

Trym har sendt mail om at han var kjempefornøyd med besøk fra JK2, det gikk veldig bra ! Håper musikantene syntes det var gøy å være med. Takk til dere som stilte opp med biler.

Neste uke blir det tilsvarende opplegg, med at JK2 drar 19.15 til HK, vi trenger også da biler.


Tirsdag 13.11:

Juleprogrammet låter bedre og bedre, det er bare å glede seg til å høre på julebasar og julekonsert :-)

Nå er vi også i gang med "ordentlige" julesanger, denne gang Glade Jul, neste gang kommer Deilig er Jorden.

Trilogy of Carols: øv på denne hjemme til neste gang: denne kan virke enkel, men ta en grundig sjekk på fortegn (de skifter to steder i sangen) !

JK2:
Det ble delt ut to stykker fra Trym, se på disse hjemme !
Husk at stykkene skal spilles sammen med HK. Der er det eldre musikanter på alle stemmer, det vil si at dere spiller sammen med noen hele tiden - da blir det mye lettere å få det til enn dere er vant med :-)

DE NESTE TO ØVELSENE GÅR JK2 OVER TIL HK kl 19.15 OG SPILLER MED DEM FRAM TIL kl 20.00.
DET ER FLOTT OM NOEN FORELDRE HAR MULIGHET TIL Å KOMME 19.15 OG HJELPE TIL MED Å KJØRE MUSIKANTER OVER ?

JK2 øver også på Rockin' around the Christmas Tree, denne skal vi spille alene.


Tirsdag 6.11:

Takk for effektiv øvelse, dere er gode til å konsentrere dere...og da lærer dere mye :-)

Vi er godt i gang med juleprogrammet, og samtidig har vi tatt opp igjen Dedication,March and Celebration som vi "snuste" på tidligere i høst - fint om dere kan se på denne hjemme.

Det kommer flere julesanger etterhvert. Noe av det skal vi spille sammen med HK på julebasaren 4.12 og julekonserten 18.12.

Vi gikk tom for øvingsskjemaer igår - de kan printes fra nettsiden :-)

JK2:
Rockin'around the Christmas tree er en frivillig JK2 sak, som jeg håper de fleste vil være med på. Her er det nok av utfordringer...Øv på denne hjemme til neste gang, så spiller vi litt på slutten av øvelsen (dvs at vi muligens holder på noen minutter lenger).
Dere vil også få et stykke av Trym, som han inviterer dere til å bli med og spille sammen med HK på konsertene.

Tirsdag 30.10:

Vi gikk gjennom dommerkommentarene fra søndagen, og det var stas å høre masse flotte tilbakemeldinger :-)

Så er vi selvsagt igang med litt nytt repertoir, og vi skal fortsette på noe av det andre vi delte ut i starten av semesteret.
Neste musikalske mål er julekonserten i Søm kirke 18.desember.
De som ikke var på øvelsen igår: vi sendte nye stykker med klassekamerater, som skal gi til dere.

Ellers hadde vi en "blaud" tur over til HK, men AK/JK blir et flott og viktig innslag på konserten til søndag :-)

Litt opplysninger om dette:
Antrekk: joggedresser
Frammøte som annonsert 16.30. Etter første konsert, går AK/JK over til barnehagen, får mat og tid til å leke og slappe av.
Så går vi tilbake på slutten av siste konsert og gjentar suksessen med avslutningsnummeret.
Dette gjøres for å unngå at det blir dødting og kjedelig venting for de yngste.Tirsdag 23.10:

Takk for en fin øvelse, med mange ivrige pirater og harry potter venner :-)

NB! de som ikke har kostyme klart ennå må sørge for å ha alt med seg på ekstraøvelsen lørdag kl 11.00

Husk at det ikke trenger å gjøres komplisert..
Pirater: litt rufsete tskjorte, hullete bukse, litt stor jakke, skjerf, hodeplagg etc...lett å finne noe som passer til en pirat. Vi har endel hodeplagg til utlån.

Harry Potter: "engelsk kostskole" tøy er bra: skjorte,slips, gjerne v-genser..Men finn gjerne på annet enn dette også.

lørdag blir det finpuss og generalprøve, og så er vi klare :-)

Hilsen professor McGonnagallFredag 19.10:

Se informasjonsskriv om Regionmesterskap, HK konsert og viktige datoer framover.

Ligger under Interne informasjonsskriv på menylinjen øverst.Tirsdag 16.10:

Stemningen var god etter en flott helg, både korps og dirigent var godt fornøyd med konserten.
Nå begynner vi å få dreisen på Arendalsprogrammet :-)

Vi øvde inn siste del av regien, det gikk kjempefint. Foreldre kan glede seg til å se...

Hjemmeøving: fortsett å øv på de vanskeligste stedene, vær nøye med rytmen.

Neste uke ber vi alle ha med kostymeeffekter: De fleste er pirater: her er det ganske lett å finne effekter. Vi har også litt å låne ut.
Harry Potter gjengen(de vet selv hvem de er): ikke så lett å finne kostymer her, tenk kanskje engelsk kostskoleuniform ? gjerne parykk og briller...

Det er IKKE meningen at man skal måtte ut og kjøpe kostymer, bruk det dere har !
Hvis noen pirater har noe som kan egne seg til Harry Potters venner, er det flott om dere kan ta med.


Vi snakket også om HK konserten 4.11, hvor AK og JK skal være kor - det blir kjempegøy ! Vi øvde på sangen, og om to uker skal vi bort og hilse på HK.

Mer informasjon kommer ganske snart både om dette og om Arendalsturen
Tirsdag 9.oktober:
Nå gleder vi oss til JK fest 17.30-20.00 førstkommende fredag :-)
Invitasjoner ble delt ut igår, men regner med de fleste er klare siden dette har vært på planen lenge...
Vi pynter oss, og jada..sukkerspinnmaskinen er ikke glemt.. :-)

Lørdag og søndag skal vi jobbe med programmet til Arendal, og har som mål å få på plass det meste.

Denne gang reiser vi som kjent til Arendal søndag morgen 28.10. Det blir ekstraøvelse dagen før (lørdagen) fra 11.00- 13.00, sett at tiden !

Husk å ta med øvingsskjemaene i helgen - det blir litt midtveispremiering, vi trekker lodd blant dem som har med seg :-)

En siste ting: det blir mulighet for å bestille nye joggedresser i helgen hvis de har blitt for små.
Ta gjerne med for små gensere så kan de brukes av andre !Tirsdag 25.sep:
I øspøs regnvær kunne vi heldigvis kose oss innendørs..
Denne gangen øvde vi på den siste satsen i Pirate Suite;4.Pirate March - det er fint om alle øver på denne hjemme til neste gang.

Vi snakket også litt om opplegget vi skal ha i Arendal, etter høstferien begynner vi å tenke litt på kostymer og sånne saker. Dere som har ting som kan brukes enten som Harry Potter tema eller pirat/sjørøver tema kan gjerne begynne å finne fram effekter :-)

Vi gleder oss til Juniorfest 12.okt, og seminar resten av helgen - da skal vi få på plass en del kule sprell !

Tilslutt: det er leeenge til jul, så vi legger inn litt premiering av øvingsskjema under seminaret: det blir en liten premie til de som har øvd mest - i tillegg trekker vi noen små premier blant alle som har med skjemaer som er påbegynt. Så det er bare å stå på :-)

God høstferie !Tirsdag 18.sep:
Da er vi igang med ukentlige oppdateringer :-)
Takk for god øvelse igår - vi kom ganske langt på stykkene vi øvde på, det er bra:-)

Neste gang skal vi snakke om opplegget vi skal ha på Regionmesterskapet, vi har noen sprell på lur...

Det er fint om dere øver på 3.A new day i Pirate Suite, husk å være nøye med hvor lenge notene varer..telle inni dere mens dere spiller.

Ønsker dere en flott uke, så ses vi over helgen !
Sofie


Tirsdag 11.sep:
Vi hadde gruppeøvelse første del av øvelsen, for å gjøre det litt lettere å lære de nye stykkene.
Det kommer vi til å fortsette med et par ganger.

 

   

Dommerkommentarer JK

Klikk for å laste ned "2013/Regionmesterskap 2013 RSM JK kommentarer.pdf"


 

 

 

Randesund Skolemusikk - Postboks 7517 - 4639 Kristiansand