Randesund Skolemusikk
 • Om korpset    • Bli med    • Aktuelt    • Arkiv    • Bilder    • Interne informasjonsskriv    • Sørlandets Musikkfestival      • Hjem  

 

 

   Arkiv
    - Førjulskonsert i Søm kirke
    - Søm Menighets julemesse
    - Regionsmesterskap i Arendal
    - HK spiller for sine konfirmanter
    - Randesund Skolemusikk til NM
    - Aspirantopptak
    - Vårkonsert
    - Seminar
    - RSM på Døvesenteret
    - Aspirantseminar
    - Solist/ensemblekonsert
    - Gult kurs
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 842 917

 

 

 

Førjulskonsert i Søm kirke
 
 
 
 
Kjempestemning og suksess

Randesund Skolemusikk gjennomførte førjulskonserten med bravur.

Sammen med KSO Messingensemble fikk publikum en fantastisk oppvisning i musikalitet og vitalitet i skolekorpset.

Kirkerommet i Søm Kirke var nesten helt fullt, da Trym Dalene og Jens Forus dro i gang Randesund Skolemusikk sin førjulskonsert tirsdag. Med en fanfare som bakteppe, tentes det første adventslyset og Aspirantkorpset startet med “Korpsrap” – en presentasjon av lyd og instrument. Under dyktig ledelse av dirigent Sofie E. Ringen, viste aspirantkorpset oss at de kunne spille. Både som enkeltmusikanter og som korps. Utrolig hvor mye som er lært siden oppstart i høst.

Juniorkorpset startet sin konsertavdeling med å ta oss alle med på en musikalsk reise i eventyret om Rødhette og Ulven. Videre spilte korpset “Trumpet Voluntary” med solistene Stine Salbu og Sjur von Krogh Alfstad på kornett. Som siste nummer spilte korpset Appalachian Suite. Også her må korpset berømmes for vel utført konsert, under ledelse av Sofie E. Ringen. Korpset har deltatt i regionsmesterskapet i Arendal under høsten, og det er ingen tvil om at korpset har jobbet godt og med en stor progresjon i framføring.

Hovedkorpset tok så plass og startet sin konsertpresentasjon med Arcangelo Corelli’s “Gavotte” – et stykke barokkmusikk. Det satte tonen for resten av framføringen – korpset virker balansert og solid og leverer langt over forventningene til de mange tilhørerne. Under dyktig musikalsk ledelse av Trym Dalene tok HK oss videre med inn i julemusikken, med “Kling no klokka”. Vakkert framført.

Etter en liten avstikker til filmmusikk, der klarinettisten Margrethe Ringen Fauske var solist med bravur, leverte korpset en vakker versjon av “ Mitt hjerte alltid vanker”. Stemningen i Søm Kirke ble bare bedre og mer forventningsfull. Publikum gledet seg over gode musikanter som leverte flott musikk.

Jens Forus var solist på “Blåmann, Blåmann, bukken min” i et herlig arrangement av Idar Torskangerpoll. Jens Forus er solisttrompetist i Kristiansand Symfoniorkester (KSO) og startet sin karriere som blåser allerede som 9 åring i skolemusikken. En aldeles nydelig framføring fra både solist og korps.

Hovedkorpset avsluttet sin konsertdel med “ A Klezmer Karnival” - tradisjonell jødisk musikk hvor vi får høre store dramatiske partier, tempovariasjon og styrkegrader og igjen leverte korpset langt over forventningene.
Se og hør Klezmer carnival her

KSO Messingensemble består av 12 musikere fra Kristiansand Symfoniorkester. De presenterte en bukett av både julesanger, fanfarer og presenterte en kvartett for horn. Utøverne skapte en fantastisk stemning hos både små og store tilhørere.

Det var stor jubel og ovasjoner for Messingensemblet, og Chris Mogstad – leder for styret i Randesund Skolemusikk, takket for en fantastisk konsert og overrakte blomster til dirigentene for korpset, til P.K. Svensen for KSO Messingensemble og til kveldens konferansier. Han takket også alle foreldre for innsats og velvilje og berømmet alle for den innsatsen som er nødvendig for å kunne presentere en slik konsert som vi hadde overvært.

Deretter spilte alle musikantene fra alle deler av korpset, sammen med KSO Messingensemble “Deilig er jorden” til allsang fra alle tilhørere. En verdig og stemningsfull avslutning på en fantastisk flott konsert.

Musikanter: Vær stolte – dette var braksuksess !

Julekonsert  

 

 

Randesund Skolemusikk - Postboks 7517 - 4639 Kristiansand