Randesund Skolemusikk
 • Om korpset    • Bli med    • Aktuelt    • Arkiv    • Bilder    • Interne informasjonsskriv    • Sørlandets Musikkfestival      • Hjem  

 

 

   Arkiv
    - Førjulskonsert i Søm kirke
    - Søm Menighets julemesse
    - Regionsmesterskap i Arendal
    - HK spiller for sine konfirmanter
    - Randesund Skolemusikk til NM
    - Aspirantopptak
    - Vårkonsert
    - Seminar
    - RSM på Døvesenteret
    - Aspirantseminar
    - Solist/ensemblekonsert
    - Gult kurs
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 823 190

 

 

 
Aspirantopptak
 
 
God rekruttering til skolekorpsene Av Dag Runar Pedersen

Randesund Skolemusikk har gjennomført et intensivt program for å rekruttere nye aspiranter til skolekorpset.
Det har vært gjennomført skolekonserter, informasjonsmøter, foreldremøter og mandag var det tid for å la de nye aspirantene finne et instrument som passer.

- Utrolige 45 aspiranter har møtt opp, og det gir oss noen utfordringer, sier Sofie Ringen – musikalsk ansvarlig i Randesund Skolemusikk.

– Heldigvis har RSM en solid økonomi som gjør oss i stand til å ta imot alle disse aspirantene på en god måte – med fungerende instrumenter, gode instruktører og et inkluderende miljø både mellom musikanter og foresatte.

Aspirantene møtte mandag opp for å teste ut hvilket instrument som passer den enkelte – klarinetter, kornetter, horn, saksofoner, fløyter eller trommer.
Det ble blåst og testet; instruktørene forsøkte å motivere til å prøve instrumenter som kanskje ikke umiddelbart var førstevalget.

- Det er viktig å få de unge aspirantene til å forstå litt av rammene for å spille i korps, og derfor øver vi på å opptre for publikum allerede denne første dagen, sier Sofie. Alle aspirantene deltar i en minikonsert der musikken forsterker den gode historien. Her sitter ingen på benken, alle er med.

Foresatte og familier som kom til konserten fikk oppleve at de ferske aspirantene brukte rytmeinstrumenter til å fortelle historien om hvordan det er å gå i den skumle skogen og flere innslag hvor de fikk vist fram det de hadde lært på bare noen timer.

- Det er en myte at korpsmiljøet er i ferd med å forsvinne, sier Sofie. Både her i Randesund og i Vågsbygd opplever vi en fornyet interesse for å spille i korps. Rekrutteringen er på oppadgående og framtiden for korpsmiljøet er sikret. Utfordringen nå er å beholde ungdommene utover ungdomsskoletiden, sier Sofie.

Musikk er en hobby for livet, det er bare opp til oss som er ledere å holde motivasjonen oppe. Og det gjør vi ved å fokusere på mestring og spilleglede, avslutter hun – en smule varm etter en hektisk ettermiddag med alle 45 aspirantene.

 Se video !! 

 

Randesund Skolemusikk - Postboks 7517 - 4639 Kristiansand